Cele mai citite
 


Primul deces de gripă porcină în Slovacia
sâmbătă, 7 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bratislava, 7 nov /Agerpres/ - Un oficial slovac a anunţat vineri că o persoană care suferea de gripă porcină a murit în Slovacia, devenind prima victimă a infectării cu virusul H1N1 în această ţară, relatează AP.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Zuzana Cizmarikova, a declarat că o femeie în vârstă de 48 de ani a murit vineri în spitalul universitar din Bratislava. Aceasta suferea de mai multe afecţiuni, cauza probabilă a morţii fiind insuficienţa cardiacă.

În prezent, în Slovacia există circa 200 de cazuri confirmate de gripă porcină.

Autorităţile slovace au întărit măsurile de control la graniţa cu Ucraina, după ce aici s-au înmulţit alarmant cazurile de gripă porcină. Bratislava intenţionează să închidă toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, cu excepţia unuia, dacă situaţia nu se va ameliora, notează AP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Virusul H1N1 a provocat 112 decese în Iran Virusul H1N1 a provocat moartea a 112 persoane în Iran de la mijlocul lunii noiembrie şi până în prezent, anunţă luni AFP şI EFE, citând un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Teheran. Numărul deceselor din cauza gripei porcine s-a dublat aproape faţă de precedentul bilanţ, din 15 decembrie, care...
Încă două decese de gripă porcină în Bulgaria Numărul victimelor gripei porcine din Bulgaria a ajuns la 12, încă două decese fiind anunţate joi. Virusul gripei A (H1N1) a provocat primul deces în oraşul Târgovişte (nord-est). Este vorba de un bărbat de 54 de ani. Un tânăr de 26 de ani a decedat în oraşul Razgrad (nord-est). Decesul a fost provocat...
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Virusul H1N1 al gripei porcine a făcut 57 de victime în Iran de la mijlocul lunii noiembrie Virusul H1N1 al gripei porcine a făcut 57 de victime în Iran de la mijlocul lunii noiembrie, a indicat marţi Ministerul iranian al sănătăţii citat de AFP.
A fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că a fost înregistrat primul deces de gripă porcină, la un bărbat din Capitală.
Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko) Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează...