Cele mai citite
 


Gripă: 109 de decese în Ucraina, dintre care 14 ca urmare a contactării virusului H1N1 (bilanţ nou)
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O sută nouă de persoane au decedat în Ucraina ca urmare a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit un nou bilanţ dat publicităţii vineri de către Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce mii de ucraineni riscă să se infecteze cu virusul H1N1, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, relatează AFP.
Bilanţul precedent, publicat joi, indica că numărul deceselor a ajuns la 95.

În total, aproximativ 763.000 de persoane au fost afectate de gripă şi de infecţii respiratorii acute, dintre care 34.000 au fost spitalizate, a indicat pentru presă şeful serviciilor sanitare din ţară Oleksandr Bilovol, precizând că' pe teritoriul ţării au fost confirmate 32 de cazuri de gripă nouă, iar 14 persoane au decedat'.

Pe de altă parte, Jukka Pukkila, şeful misiunii OMS, care se află de luni în Ucraina, a estimat că majoritatea persoanelor spitalizate ar putea avea gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Afganistan: opt cazuri mortale de gripă H1N1 Afganistanul a înregistrat opt decese datorate gripei H1N1 în ultimele zece zile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, al cărui bilanţ precedent nu era decât de un mort.
Austria: Epidemia de gripă nouă se extinde rapid, un muncitor român între victime Numărul cazurilor de gripă H1N1 înregistrate în Austria a crescut cu 50 de procente în ultimele cinci zile, ajungând la 1.159, potrivit cifrelor anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii şi preluate de agenţia de presă APA.
Virusul H1N1 al gripei porcine a făcut 57 de victime în Iran de la mijlocul lunii noiembrie Virusul H1N1 al gripei porcine a făcut 57 de victime în Iran de la mijlocul lunii noiembrie, a indicat marţi Ministerul iranian al sănătăţii citat de AFP.
Virusul H1N1 a provocat 112 decese în Iran Virusul H1N1 a provocat moartea a 112 persoane în Iran de la mijlocul lunii noiembrie şi până în prezent, anunţă luni AFP şI EFE, citând un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Teheran. Numărul deceselor din cauza gripei porcine s-a dublat aproape faţă de precedentul bilanţ, din 15 decembrie, care...
Bazac: Virusul H1N1, extrem de puternic Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a atras atenţia că virusul N1H1 rămâne în continuare extrem de puternic, numărul cazurilor fiind în creştere, iar mortalitatea mult mai ridicată decât în cazul gripei sezoniere.