Cele mai citite
 


Mehedinţi: Trei cazuri de gripă nouă, confirmate
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.
Potrivit sursei citate, virusul a fost depistat, în urma analizelor de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, la un bărbat, angajat al Colegiului 'Domnul Tudor' din localitate, care a fost în Spania cu câteva săptămâni în urmă.
'S-a decis internarea bolnavului la Secţia de boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, forme uşoare ale simptomatologiei specifice gripei noi s-au identificat şi la soţia şi fiica acestuia, care sunt în tratament şi izolate la domiciliu', a precizat Stoian.
DSP Mehedinţi a luat măsura ca, timp de 7 zile, cursurile la clasa a VII-a C a Şcolii generale din Drobeta Turnu Severin să fie suspendate, iar cei 24 de colegi ai elevei contaminate, supravegheaţi clinic.
'La colegiul unde îşi desfăşoară activitatea bărbatul contaminat, începând de sâmbătă, se vor desfăşura dezinfecţii ale spaţiilor şi mobilierului cu care acesta a intrat în contact', a precizat Stoian.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Alte două cazuri de persoane infectate cu virusul A/H1N1 Drobeta Turnu Severin, 7 nov /Agerpres/ - Rezultatele medicale sosite de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat, sâmbătă, alte două cazuri de persoane infestate cu virusul A/H1N1 în Drobeta Turnu Severin, a declarat pentru AGERPRES directorul adjunct pe probleme epidemiologice al Direcţiei...
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.
Mehedinţi: Alte cazuri suspecte de îmbolnăvire cu A/H1N1 Două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din oraşul Vânju Mare sunt suspecte de îmbolnăvire cu virusul gripei noi A/H1N1, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct cu probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Măsuri de prevenire a contaminării cu virusul A/H1N1 În unităţile spitaliceşti din judeţul Mehedinţi au fost luate măsuri corespunzătoare de prevenire a extinderii virusului gripei A/H1N1 în cazul în care acesta va apărea la un bolnav, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Mehedinţi: Al 26-lea caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Un nou caz de îmbolnăvire cu gripă nouă a fost înregistrat miercuri în judeţul Mehedinţi, ridicând la 26 numărul persoanelor infectate cu virusul A/H1N1.
Mehedinţi: Un nou caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 În judeţul Mehedinţi, a fost confirmat cel de-al cincisprezecelea caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP), Marinică Stoian.