Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Suspiciune de gripă nouă, neconfirmată
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suspiciunea de gripă nouă A/H1N1, apărută în municipiul Caransebeş la un cetăţean bulgar, nu s-a confirmat, ceea ce înseamnă că judeţul Caraş-Severin rămâne, deocamdată cel puţin, fără asemenea diagnostice la pacienţi.
Bolnavul, născut în anul 1989, a efectuat la sfârşitul săptămânii trecute o deplasare în localitatea de domiciliu din Bulgaria, întorcându-se în România în data de 2 noiembrie, după care s-a cazat la un hotel din Caransebeş.
Acesta efectuează un curs de perfecţionare la S.C. Alcoa Fujicura din municipiul Caransebeş, iar la data de 2 noiembrie s-a prezentat la serviciu, în tura de noapte.
Pe data de 5 noiembrie, în jurul orei 02:00, prezenta simptome de gripă, asemănătoare cu gripa de tip nou, motiv pentru care s-a prezentat, de urgenţă, la consult, la compartimentul de boli infecţioase a Spitalului Municipal Caransebeş.
Aici, bolnavul a rămas internat şi, din cauza contextului epidemiologic şi simptomatologic, fiind diagnosticat cu suspiciune de gripă nouă A/H1N1.
Ca măsuri, s-a trecut la izolarea pacientului în salonul special amenajat la nivelul compartimentului, a fost instituit tratamentul simptomatic, au fost informate operativ Institutul de Sănătate Publică Timişoara şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, Institutul de Sănătate Publică Bucureşti - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile.
De asemenea, au fost prelevate probe ce au fost transmise Institutului Cantacuzino, rezultatul acestora fiind, însă, negativ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Nicio suspiciune de gripă nouă Judeţul Caraş-Severin nu are, până în prezent, niciun caz de suspiciune cu gripa nouă.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Caraş-Severin: Plan judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a aprobat luni, în unanimitate, 'Planul judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1'.
Caraş-Severin: Simulare de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Un incendiu a izbucnit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, mobilizând întreg personalul medical, pe lângă pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Aceştia au ajuns la faţa locului cu trei autospeciale pentru a interveni la stingerea flăcărilor. Din fericire, a fost...
Caraş-Severin: Numărul situaţiilor de urgenţă s-a dublat în 2012, faţă de anul precedent La nivelul judeţului Caraş-Severin, numărul situaţiilor de urgenţă a crescut, în 2012, cu 103,6% faţă de anul precedent, a declarat marţi, col. Titus Susan, la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin.
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.