Cele mai citite
 


Serbia ar putea declara starea de epidemie de gripă
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Belgrad, 6 nov /Agerpres/ - Situaţia epidemiologică continuă să se deterioreze în Serbia, unde autorităţile ar putea decreta săptămâna viitoare starea de epidemie de gripă, a declarat sâmbătă Predrag Kon, preşedinte al Grupului de lucru al Ministerului Sănătăţii pentru urmărirea pandemiei de gripă nouă, pentru agenţia Tanjug.
Declararea stării de epidemie ar duce la măsuri speciale, cum ar fi închiderea instituţiilor preşcolare, prelungirea vacanţei şcolare şi interzicerea întrunirilor şi evenimentelor publice, a menţionat Kon.

Detalii cu privire la măsurile ce ar putea fi adoptate vor fi analizate marţi, 10 noiembrie, a indicat oficialul.

Potrivit ministrul sănătăţii, Tomica Milosavljevic, în Serbia au fost confirmate până joi seara 229 de cazuri de gripă H1N1.

El a anunţat că luni va fi deschisă o licitaţie pentru achiziţionarea de vaccinuri, campania de imunizare urmând să înceapă în decembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CE solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Comisia Europeană solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România pentru urgentarea acţiunilor comunitare de găsire a unui vaccin împotriva virusului A/ H1N1, a informat, marţi, biroul de presă al MS, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Iran: 22 persoane ucise de gripa H1N1 Douăzeci şi două de persoane suferind de gripa nouă H1N1 au decedat, a anunţat miercuri un responsabil al Ministerului Sănătăţii iranian, citat de Irna.
Gripa nouă: primul caz mortal în Slovenia; Serbia prelungeşte vacanţa şcolară Autorităţile sanitare din Slovenia au anunţat marţi primul deces al unui pacient care a contractat virusul gripal A(H1N1), transmite AFP.
Serbia anunţă 22 de decese provocate de gripa pandemică Douăzeci şi două de decese provocate de gripa A(H1N1) au fost înregistrate până în prezent în Serbia, au anunţat luni autorităţile sanitare, care se află în pregătiri pentru lansarea campaniei de vaccinare, transmite AFP.
Gripa H1N1: Serbia suspendă achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare Serbia a decis marţi să suspende achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare împotriva gripei H1H1 de la compania farmaceutică elveţiană Novartis, din cauza interesului mic din partea populaţiei pentru programul guvernamental de vaccinare, relatează AFP.