Cele mai citite
 


Botoşani: Creşte numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noua gripă
sâmbătă, 7 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 7 nov /Agerpres/ - Un cadru medical de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean 'Mavromati' din Botoşani a contactat virusul gripal A/H1N1, a declarat, sâmbătă seară, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Gheorghe Apetroaie.
Potrivit acestuia, boala a fost confirmată sâmbătă de Institutul Cantacuzino de la Bucureşti. Acesta este cel de-al doilea caz de îmbolnăvire cu noua gripă a unui cadru medical, după ce joia trecută un asistent epidemiolog de la DSP a fost declarat purtător al aceluiaşi virus.
Sâmbătă, a fost confirmată şi existenţa unor cazuri de îmbolnăvire în rândul a cinci elevi şi a trei profesori, de la unităţi şcolare diferite.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripa porcină creşte astfel la 26.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' a rămas fără vaccin antirabic Spitalul Judeţean 'Mavromati' Botoşani a epuizat rezervele de doze de vaccin antirabic, ca urmare a numărului mare de pacienţi muşcaţi de câini, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii, medicul Cornel Enache.
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Botoşani: Criză de antirabice la Spitalul Judeţean 'Mavromati' Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani se confruntă cu o criză de ser antirabic, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Ovidiu Mimor.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Botoşani: Cursuri întrerupte din cauza gripei noi Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a dispus, joi, suspendarea parţială a cursurilor şcolare la unităţi de învăţământ, ca urmare a înregistrării unor cazuri de îmbolnăvire cu gripă cu virus A/H1N1.