Cele mai citite
 


Bulgaria va trimite Ucrainei ajutor medical împotriva gripei noi
sâmbătă, 7 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 7 nov /Agerpres/ - Bulgaria va trimite ajutor medical în valoare de 125.000 de euro Ucrainei pentru combaterea epidemiei de gripă A(H1N1) din această ţară, informează sâmbătă Novinite.
Decizia survine în urma apelul de ajutor internaţional formulat de autorităţile ucrainene.

Ajutorul va consta în medicamente şi echipament medical. El va proveni din rezervele Academiei Medicale Militare din Sofia şi va fi plătit de la bugetul de stat.

De asemenea, o echipă de specialişti bulgari va fi trimisă în Ucraina pentru a ajuta la implementarea măsurilor antiepidemice împotriva răspândirii virusului A(H1N1).

Ajutoarele anunţate de Sofia se vor îndrepta în principal spre zona de sud-vest a Ucrainei, unde trăieşte o comunitate etnică bulgară.

Guvernul va trimite, de asemenea, medicamente la ambasada bulgară la Kiev.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Epidemia de gripă, declarată în încă şase regiuni bulgăreşti : Încă şase regiuni din Bulgaria au declarat, luni, epidemie de gripă, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Regiunile Burgas, Vraţa, Şumen, Blagoevgrad, Veliko Târnovo şi Kiustendil s-au alăturat în acest fel capitalei Sofia, unde epidemia a fost declarată încă de sâmbăta trecută, când numărul persoanelor...
(Corespondenţă Agerpres) Al doilea deces de gripa A (H1N1) în Bulgaria Un bărbat la aproximativ 30 de ani a decedat de gripa A (H1N1), transmite postul bulgar de radio Darik. Bărbatul provine din oraşul Samokov şi s-a îmbolnăvit în urmă cu aproape două săptămâni, dar timp de zece zile s-a tratat singur. Duminică însă el a căutat un medic din cauza febrei puternice. Bolnavul...
Franţa: Gripa A(H1N1) a coborât sub pragul epidemic Epidemia de gripă A(H1N1) s-a încheiat în Franţa metropolitană, unde numărul bolnavilor care s-au prezentat la medic cu febră de peste 39 de grade a trecut de două săptămâni sub pragul epidemic, a anunţat miercuri Institutul naţional pentru sănătate şi cercetare medicală /Inserm/, transmite AFP.
Al doilea caz de deces de gripa A(H1N1) în Republica Moldova Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova, care a fost diagnosticat cu gripă de tipul A(H1N1), a murit în după-amiaza zilei de duminică la Spitalul Clinic Republican (SCR) din Chişinău.
(Corespondenţă) Primele cazuri de gripă A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 25 ian - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Medicii din Republica Moldova au depistat primele două cazuri de gripă A(H1N1) din această iarnă, inclusiv la un copil de patru ani.
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).