Cele mai citite
 


În R. Moldova ar putea fi declarată stare de epidemie
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Chişinău, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Este posibil ca săptămâna viitoare în Republica Moldova să fie declarată stare de epidemie, a declarat ministrul sănătăţii de la Chişinău, Vladimir Hotineanu.
Declaraţiile ministrului au fost făcute în contextul în care în ultimele zile numărul bolnavilor de gripă A s-a dublat în fiecare zi, ajungând la peste 200 de cazuri confirmate sâmbătă seara, potrivit Jurnal.md.

Sâmbătă seara a fost înregistrat şi al treilea deces cauzat de virusul gripal de tip nou. Este vorba de un bărbat de 46 de ani, care s-a întors recent de la Moscova. Potrivit medicilor, el s-a internat în spital abia pe 4 noiembrie, şi nu a mai putut fi salvat.

Între timp, în farmaciile din Republica Moldova se înregistrează deficit de medicamente antigripale şi de măşti, după ce, potrivit farmaciştilor, au fost cumpărate cantităţi mari şi probabil duse în Ucraina.

Unele secţii din mai multe spitale, în special din Chişinău, au fost reprofilate, pentru ca să poată fi internaţi bolnavii de gripă. În spitale a fost introdusă starea de carantină, iar şcolile şi universităţile au fost închise pentru o săptămână.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
R. Moldova: Aproape 500 de cazuri de gripă A, patru decese Până la momentul actual, în Republica Moldova au fost confirmate 467 de cazuri de gripă pandemică, iar patru persoane au decedat în urma infectării cu acest virus.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
(Corespondenţă Agerpres) A patra victimă a gripei A în R. Moldova - un copil de 5 ani Al patrulea caz de deces, cauzat, după toate probabilităţile, de gripa A (H1N1) a fost înregistrat în Republica Moldova, fiind vorba de un copil de numai cinci ani.
(Corespondenţă) Primele cazuri de gripă A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 25 ian - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Medicii din Republica Moldova au depistat primele două cazuri de gripă A(H1N1) din această iarnă, inclusiv la un copil de patru ani.
(Corespondenţă) Raed Arafat, un exemplu pentru ruşii din R.Moldova (revista presei) Ministrul sănătăţii din România, Raed Arafat, care a întreprins la începutul săptămânii o vizită la Chişinău, poate fi un exemplu pentru minorităţile naţionale din Republica Moldova, care se plâng că nu au acces la funcţii de conducere în stat, scrie vineri editorialistul Constantin Tănase în Timpul...