Cele mai citite
 


Gripa nouă avansează rapid în Italia: aproape 1% din populaţie contaminată în ultima săptămână
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Roma, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Peste 750.000 de italieni au contractat virusul H1N1, dintre care mai mult de 540.000 (0,9% din populaţiei Italiei) numai în ultima săptămână, iar bilanţul deceselor a crescut zilnic şi a ajuns la 29 de victime, potrivit situaţiei centralizate sâmbătă seara de ministerul sănătăţii de la Roma.
De asemenea, se cercetează dacă moartea altor trei persoane decedate a fost influenţată de gripa porcină, ceea ce ar ridica bilanţul la 32 de victime, menţionează postul de ştiri Rainews24 al televiziunii publice. Toate cele 31 de persoane decedate, cu o singură excepţie, prezentau şi alte boli destul de grave.

Ministerul Sănătăţii asigură însă din nou că nu trebuie să se producă panică şi alarmism în rândul populaţiei, marea majoritate a bolnavilor răspunzând pozitiv la medicaţia normală antigripală. Incidenţa mortalităţii provocată de gripa nouă este de doar 0,0032% din numărul celor bolnavi.

Pe de altă parte, presa italiană scoate în evidenţă un nou deces în categoria de vârstă a nou-născuţilor, la Napoli murind o fetiţă de 8 luni. De asemenea, foarte mulţi părinţi care au copii răciţi sau gripaţi continuă să asalteze secţiile de urgenţă ale spitalelor, în ciuda cerinţei autorităţilor de a rămâne acasă şi de a contacta medicul de familie la apariţia simptomelor bolii.

'Cel puţin 700 de italieni s-au îmbolnăvit, dintre care 200.000 sunt copii cu vârsta sub 14 ani', a declarat epidemiologul Donato Greco de la Institutul superior al sănătăţii publice de la Roma. În rândul acestui segment al populaţiei, incidenţa gripei porcine este de 2,8%, precizează Rainews24.

Potrivit statisticilor oficiale, regiunea Campania cu oraşul Napoli reprezintă zona cu cea mai ridicată mortalitate şi incidenţă a virusului AH1N1, peste 1,5% din populaţia regiunii fiind contaminată. Alte regiuni cu rate ridicate ale incidenţei gripei sunt Lombardia (1,3%), Marche, Lazio şi Emilia Romagna (toate trei cu 1,1%).

Totodată, Ministerul Sănătăţii a anunţat că până sâmbătă seară s-au distribuit în teritoriu 2,5 milioane de doze de vaccin.

De la jumătatea lunii octombrie în Italia a început programul naţional de vaccinare împotriva gripei A, 24 milioane de persoane ((40% din populaţia ţării) urmând a fi imunizate până în aprilie 2010.

Secretarul de stat pentru sănătate publică, Ferruccio Fazio, a declarat că vaccinările vor continua şi după aprilie 2010 pentru a se evita un nou val al gripei în toamna anului viitor.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
(Corespondenţă Agerpres) Gripa nouă a făcut 13 victime în Italia (revista presei) Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Gripa porcină continuă să facă victime în Italia, numărul deceselor urcând la sfârşitul săptămânii trecute la 13 persoane, focarul cel mai grav fiind la Napoli, relatează jurnalele italiene de luni în primele pagini.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...