Cele mai citite
 


Iran: 33 de morţi de gripă A
duminică, 8 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Teheran, 8 nov /Agerpres/ - Iranul a înregistrat 33 de morţi de gripă porcină, informează duminică Ministerul Sănătăţii, citat de cotidianul Etemad.
'33 de persoane au murit după ce au contractat virusul H1N1 şi circa 2.153 de persoane au fost infectate până acum de virus', a indicat ziarul.

Ministrul sănătăţii, Marzieh Vahid Dastjerdi, a declarat săptămâna trecută că între 3.000 şi 4.000 de persoane ar fi infectate săptămânal în Iran cu noul virus gripal.

Autorităţile iraniene au luat măsuri pentru împiedicarea răspândirii maladiei.

Şcolile sau clasele din anumite unităţi de învăţământ au fost închise, informează Etemad, menţionând că numai la Teheran au fost închise 271 de clase.

În această vară, autorităţile le-au interzis iranienilor să efectueze pelerinaje la Mecca în timpul Ramadanului, luna postului musulman.

De asemenea, Iranul a luat măsuri pentru restrângerea numărului credincioşilor care efectuează 'haji', marele pelerinaj, care începe în acest an la 19 noiembrie.

Astfel, persoanele de peste 65 de ani şi copii sub 12 ani, precum şi oamenii care suferă de maladii pulmonare sau cardiace şi femeile însărcinate nu vor avea dreptul să plece în pelerinaj.

Autorităţile au informat că 'între 5 şi 8% dintre pelerinii care se deplasează la Mecca vor fi infectaţi cu virusul H1N1', conform cotidianului Donya-e Eqtessad. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Virusul H1N1 a provocat 112 decese în Iran Virusul H1N1 a provocat moartea a 112 persoane în Iran de la mijlocul lunii noiembrie şi până în prezent, anunţă luni AFP şI EFE, citând un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Teheran. Numărul deceselor din cauza gripei porcine s-a dublat aproape faţă de precedentul bilanţ, din 15 decembrie, care...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Gripa A: până la 30% din populaţia UE ar putea fi atinsă de virusul H1N1 (Bruxelles) Un locuitor din trei din Uniunea Europeană (UE) ar putea fi infectat cu virusul H1N1 în următoarele luni, a avertizat comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou, într-un interviu pentru cotidianul german Die Welt care urmează a fi publicat marţi.
Virusul H1N1 al gripei porcine a făcut 57 de victime în Iran de la mijlocul lunii noiembrie Virusul H1N1 al gripei porcine a făcut 57 de victime în Iran de la mijlocul lunii noiembrie, a indicat marţi Ministerul iranian al sănătăţii citat de AFP.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.