Cele mai citite
 


Preşedintele Iuşcenko nu consideră necesară declararea stării de urgenţă în Ucraina
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a declarat duminică seara că nu vede motive pentru proclamarea stării de urgenţă din cauza epidemiei de gripă în Ucraina, potrivit AFP.
'Nu vreau ca ţara să rămână imobilizată şi ca activitatea sa vitală să fie limitată', şi-a argumentat el poziţia la canalul de televiziune ucrainean Kanal 5.

Secretarul Consiliului de securitate naţională şi de apărare ucrainean, Raisa Bokhatâriova, afirmase vineri că circumstanţele actuale pot conduce la decizia de a se decreta stare de urgenţă.

Potrivit ultimului bilanţ publicat de Ministerul Sănătăţii, 144 de persoane au decedat din cauza gripei şi a dificultăţilor respiratorii acute în Ucraina. În total, 930.000 de persoane au fost afectate de gripă şi de infescţii respiratorii acute, dintre care 43.762 au fost spitalizate.

Autorităţile ucrainene au confirmat până în prezent 32 de cazuri de gripă provocată de virusul A(H1N1), dintre care 14 soldate cu deces.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent necesar pentru imunizarea bebeluşilor, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Laurenţiu Colintineanu.
Avocatul Poporului a recomandat Spitalului de Urgenţă Constanţa demersuri privind aplicarea măsurilor de contenţionare Avocatul Poporului a recomandat Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa efectuarea de demersuri pe lângă Ministerul Sănătăţii, în vederea urgentării reglementării, la nivel naţional, a modului în care se pot aplica măsurile de contenţionare în secţiile de alte specialităţi medicale decât cele de psihiatrie...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Ministerul Sănătăţii investighează cauzele posibile de îmbolnăvire a copiilor din judeţul Argeş Ministerul Sănătăţii investighează cauzele posibile de îmbolnăvire a copiilor din judeţul Argeş, se arată într-un comunicat al MS transmis miercuri AGERPRES.