Cele mai citite
 


Miting de protest faţă de situaţia din sistemul de sănătate
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Romania (COPAC) organizează, luni, un miting de protest faţă de situaţia gravă din Sistemul Public de Sănătate din România.

La acest miting participă pacienţi din toată ţara reuniţi în organizaţiile membre COPAC: Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA, Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România, Asociaţia Transplantaţilor din România, Alianţa Naţională pentru Boli Rare România, Asociatia Naţională a Hemofilicilor din România, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, Societatea de Scleroză Multipla din România.

Adunarea Generală Extraordinară a Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a decis organizarea mitingului de protest, luni, în Parcul Izvor, intrarea din Bd. Naţiunile Unite.

'Situaţia dezastruoasă din sistem şi starea de sănătate a pacienţilor cu afecţiuni cronice stau la baza deciziei noastre. Nu vrem promisiuni de campanie, nu vrem milă! Vrem ca drepturile noastre să nu mai fie puncte pe hârtie! Bolnavii au ajuns să facă schimb de medicamente, îngheaţă în spitale şi ajung să moară din cauza lipsei medicamentelor!', a declarat Cezar Irimia, preşedintele COPAC.

Revendicările COPAC se adresează Parlamentului României şi decidenţilor din Sistemul Public de Sănătate, precizează Irimia.

Membrii COPAC cer accesul imediat şi necondiţionat la tratament pentru toţi pacienţii, fără discriminare şi fără restricţii, conform Cartei Europene a Drepturilor Pacienţilor şi a legilor româneşti în vigoare, alocarea, pentru sănătate, a unui buget de cel puţin 6% din PIB, punerea în practică a sistemului de sănătate centrat pe pacient, transparentizarea fondurilor alocate sănătăţii.

Solidari cu COPAC sunt şi reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), Colegiului Medicilor din România (CMR), Colegiului Farmaciştilor din România, Asociaţia Română a Producătorilor şi Importatorilor de Medicamente (ARPIM), Societatea Naţionala a Medicilor de Familie din România, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice (PALMED), Forumul European al Pacientilor (FEP).

'Aproape fiecare familie din România are cel puţin o persoană bolnavă. De aceea, sperăm că veţi fi solidari şi alături de noi în lupta pentru sănătate şi viaţă! În noi constă schimbarea şi numai împreună vom învinge! Ne vedem pe 9 noiembrie, la ora 10.00, în Parcul Izvor, intrarea din Bd. Naţiunile Unite', susţine preşedintele COPAC.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Protest faţă de situaţia gravă din sănătate Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Romania (C.O.P.A.C.) a organizat luni, între orele 10,00 şi 12,00, un miting de protest faţă de situaţia gravă din sistemul public de sănătate.
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România - COPAC şi-a ales noua conducere Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi-a ales noua conducere, funcţia de preşedinte fiind ocupată de Radu Gănescu de la Asociaţia Persoanelor cu Talasemie Majoră.
Campanie de informare naţională despre scleroza multiplă Societatea de Scleroză Multiplă, Societatea Neurologilor din România şi COLEGIUL MEDICILOR din România au lansat miercuri campania naţională de informare şi susţinere a drepturilor PACIENŢILOR 'Împreună învingem Scleroza Multiplă', care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra urmărilor devastatoare...
Bolnavii cronici vor ieşi în stradă pe 9 noiembrie Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a anunţat, miercuri, după întânirea cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, că vor ieşi în stradă pe 9 noiembrie, întrucât nu au primit niciun fel de asigurări privind tratamentele pentru...
COPAC îngrijorată de recentele declaraţii ale ministrului Sănătăţii privind finanţarea spitalelor private Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) îşi exprimă îngrijorarea faţă de recenta declaraţie a ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, potrivit căreia unităţile spitaliceşti private nu mai trebuie finanţate.
Miting de protest al Asociaţiei Nevăzătorilor din România, săptămâna viitoare, în faţa Guvernului Asociaţia Nevăzătorilor din România (ANR) organizează pe 5 martie un miting de protest în faţa Guvernului, prin care cere, printre altele, indexarea indemnizaţiei lunare de handicap şi acordarea de bilete speciale de călătorie.