Cele mai citite
 


Tulcea: Tot mai mulţi bebeluşi abandonaţi în maternitate
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul bebeluşilor abandonaţi în maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a crescut în ultima perioadă, conducerea unităţii înregistrând lunar până la cinci astfel de cazuri.
Directorul SJU, Ion Popescu, a declarat că mamele bebeluşilor abandonaţi sunt foarte tinere, nu au acte de identitate, iar de cele mai multe ori după ce nasc pleacă din spital fără să se intereseze de soarta bebeluşului.

'Sunt unele mame care după ce nasc pleacă în străinătate şi îşi lasă bebeluşii în spital. Altele rămân şi trebuie să le faci buletin de identitate şi certificate de naştere pentru copii. Deoarece legea nu prevede cine suportă aceste cheltuieli, asistentele sociale plătesc toate taxele la stat pentru aceste operaţiuni', a afirmat directorul Popescu.

El a mai spus că pentru unii bebeluşi cheltuielile sunt şi mai mari în condiţiile în care trebuie să rămână în maternitate până ajung la o anumită greutate.

'Timp de 6-8 luni, aceşti bebeluşi trebuie să stea în spital, iar cheltuielile cu aceştia cresc şi sunt suportate de asistentele noastre care mi-au făcut chiar şi o adresă pentru a-mi prezenta situaţia. Dar nu am ce face. Dacă aş avea bani le-aş da', a menţionat directorul SJU, Ion Popescu.


Potrivit sursei, mamele care îşi abandonează bebeluşii în maternitate pentru a pleca în străinătate, se întorc după o perioadă pentru a-şi cere copiii înapoi, conform prevederilor legale în vigoare, informaţie confirmată şi de conducerea Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DPDC).

'Părinţii au dreptul de a cere copilul în familie. Asistenţii maternali sunt nevoiţi să renunţe la copil, dacă părinţii fac dovada că îl pot integra în familie. Dar istoria se repetă iar în cazul părinţilor se declară imposibilitatea de a-l creşte şi o luăm de la capăt', a declarat directoarea Direcţiei, Dumitra Bădulescu.

Creşterea numărul copiilor abandonaţi în maternitate, potrivit sursei, se explică prin gradul ridicat de sărăcie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: 23 de mame cu bebeluşi au fost transferate la noua Maternitate Un număr de 23 de mame cu bebeluşii lor au fost transferate, joi, cu ambulanţele la noua Maternitate, secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, investiţie în valoare de 18 milioane de euro.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Anchetă în derulare după decesul a doi bebeluşi născuţi în Maternitatea Suceava Şeful Secţiei Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Cristian Irimia, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi pentru AGERPRES că nu există o legătură de cauzalitate între decesul celor doi bebeluşi născuţi în maternitatea suceveană şi bacteria...
Tulcea: Saloane speciale pentru mame şi copii, la SJU Tulcea Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea doreşte ca în prima parte a anului viitor să le ofere mamelor şi nou-născuţilor saloane speciale.
Tulcea: Angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, acuzate de luare de mită în formă continuată Două angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sunt acuzate de luare de mită în formă continuată, ele fiind cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Tulcea: Restricţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a decis, marţi, ca persoanele cu vârste mai mici de 18 ani să nu mai intre în instituţie.