Cele mai citite
 


Neamţ: Cursuri şcolare suspendate din cauza A/H1N1
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cursurile unei clase a XII-a de la Liceul Pedagogic 'Gheorghe Asachi' Piatra Neamţ au fost suspendate, începând de luni, pentru o săptămână, după ce a fost confirmat un caz de îmbolnăvire cu A/H1N1 la o elevă.
Directorul liceului, Vasile Purice, a declarat că unitatea are în dotare mănuşi chirurgicale şi măşti, dar deocamdată nu vor fi folosite.

'Dacă situaţia o va impune, vom distribui tuturor cadrelor didactice, personalului auxiliar şi elevilor aceste măşti şi mănuşi. Deocamdată am luat doar decizia de a suspenda cursurile, pentru o săptămână, în clasa în care a fost depistat cazul', a declarat, pentru AGERPRES, Vasile Purice.

Potrivit conducerii Autorităţii de Sănătate Publică Neamţ, eleva este izolată la domiciliu, acolo unde primeşte tratamentul specific.

Un alt caz de îmbolnăvire cu A/H1N1 a fost confirmat de specialiştii Institutului Cantacuzino la o tânără recent întoarsă din Italia. Şi aceasta a fost izolată la domiciliu pentru a primi tratament.

Primul caz de gripă nouă a apărut miercuri, atunci când analizele au confirmat îmbolnăvirea unui tânăr din Piatra Neamţ, student în Iaşi.

Toate cele trei cazuri din judeţ prezintă o formă uşoară, care nu necesită internarea în spital.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Cursuri suspendate din cauza noii gripe Alte zece persoane, printre care doi elevi şi doi studenţi, au fost diagnosticate cu virusul gripal A/H1N1 de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti, susţin autorităţile sanitare ieşene.