Cele mai citite
 


Teleorman: Începe vaccinarea contra gripei sezoniere
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea pentru gripa sezonieră se va face din această săptămână în Teleorman prin cei aproximativ 180 de medici de familie.
Şeful DSP Teleorman, Dan Ştefănescu, a precizat, pentru AGERPRES, luni, că, deocamdată, cu banii primiţi din bugetul Ministerului Sănătăţii s-a asigurat, prin licitaţie publică, jumătate dintre cele 80.000 de doze de vaccin pentru gripa sezonieră solicitate.

În grupul persoanelor care vor beneficia cu prioritate de acest vaccin se află cei cu vârsta peste 65 de ani şi bolnavii cronici.

Potrivit sursei citate, în toate cele 97 de comune, oraşe şi municipii din judeţ există medici de familie, pe lista unui cabinet existând între 800 şi 2.000 de pacienţi.

În Teleorman nu s-au înregistrat cazuri de închidere a unor cabinete aparţinând medicilor de familie, dar au apărut situaţii când unele localităţi rurale au rămas fără aceştia.

De pildă, la Rădoieşti şi Săceni medicii de familie s-au pensionat. În aceste condiţii cei din Vârtoape şi, respectiv, Sfinţeşti au deschis, cu acordul DSP Teleorman, puncte de lucru pentru a putea fi acoperite, astfel, solicitările sătenilor.

De asemenea, la Băbăiţa, comună rămasă o scurtă perioadă fără medic de familie, din motive obiective, s-a transferat recent un doctor din municipiul Alexandria.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Teleorman: 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman a primit 4.000 de doze de vaccin antigripal, după ce această instituţie a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 20.000 de doze necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cauzate de un astfel de virus, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
Teleorman: Circa 9.000 de doze de vaccin antigripal au rămas nefolosite Aproximativ 9.000 de doze de vaccin antigripal au rămas nefolosite în judeţul Teleorman, "ele urmând a fi păstrate şi depozitate în condiţii adecvate şi sub strictă supraveghere", după cum se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Tulcea: Suplimentare de doze de vaccin pentru gripa sezonieră Tulcea, 17 nov /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea va primi săptămâna viitoare din partea Ministerului Sănătăţii încă 10.000 de doze de vaccin pentru gripa sezonieră.