Cele mai citite
 


Directorul Administraţiei Spitalelor din PMB: Oamenii răciţi trebuie să poarte măşti
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, dr. Marius Savu, a declarat luni pentru AGERPRES că este necesară distribuirea măştilor de protecţie pentru cei care au simptome de răceală.
'În mod firesc, persoanele care simt că au simptome de răceală sau gripă şi trebuie să iasă totuşi din casă trebuie să poarte masca de protecţie. Cei sănătoşi nu sunt obligaţi să o poarte, nu s-a înţeles clar acest lucru de către populaţie. Cei bolnavi au însă obligaţia morală să o facă', a subliniat Savu.

Potrivit acestuia, în prezent, nu se impun măsuri suplimentare la nivelul unităţilor de învăţământ, în afară de cele luate deja - triajul epidemiologic şi distribuirea dezinfectantului sub formă de gel elevilor.

Medicul a susţinut că situaţia poate fi gestionată, dacă oamenii înţeleg faptul că trebuie să se îngrijească pentru a nu împrăştia virusul.

'Aşteptăm să apără vaccinul şi apoi vom mai vedea. La Paris nu există obligativitatea vaccinării populaţiei', a spus reprezentantul PMB.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din municipiul Bucureşti (ASSMB) a început încă din data de 3 noiembrie distribuirea în şcoli a peste 6.000 de litri de substanţe dezinfectante atât pentru mâini, cât şi pentru suprafeţe, 7.000 de flacoane pentru dezinfectarea pupitrelor şi a clanţelor şi nu în ultimul rând 60.000 de măşti de unică folosinţă (pentru personalul medico-sanitar din unităţile de învăţământ).

Măsurile au fost luate având în vedere cazurile confirmate de gripă cu virus A/H1N1 la nivelul instituţiilor preşcolare şi şcolare în perioada 15 - 30 octombrie.

ASSMB a luat măsuri de dezinfecţie prin nebulizare a încăperilor de la şcolile şi grădiniţele unde aceste cazuri au fost raportate, respectiv Şcoala nr. 146, Şcoala nr. 147, Şcoala nr. 153 şi Grădiniţa nr. 53, unde au fost confirmate cazuri de gripă nouă.

Elevii din învăţământul primar şi copiii din învăţământul preşcolar s-au întors, luni, la cursuri, la sfârşitul unei săptămâni de vacanţă, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei pentru anul şcolar 2009 - 2010.

Colegiul Naţional 'Matei Basarab' din Capitală şi-a suspendat cursurile, luni, pentru o săptămână, după ce trei elevi din clasele a IX-a şi a X-a şi un cadru didactic au fost infectaţi cu virusul gripei noi. De asemenea, au fost reluate cursurile şi la Şcolile 153 şi 147.

Ministerul Sănătăţii a informat că, duminică, între orele 12,00 şi 18,00, au mai fost confirmate 25 de cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1: Bacău (2), Constanţa (1), Iaşi (3), Neamţ (2), Teleorman (1), Timiş (1), Tulcea (1), Bucureşti (14).

În România au fost confirmate, până în prezent, 907 cazuri de gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Administraţia Spitalelor din PMB: Important este să înceapă vaccinarea împotriva gripei noi Pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1 la nivelul unităţilor de învăţământ are loc triajul epidemiologic şi distribuirea gelului dezinfectant, fără a fi necesare măsuri suplimentare pentru gripă, dar important este să se înceapă vaccinarea, a declarat luni pentru AGERPRES directorul general al...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Două cazuri de gripă nouă în şcoli din Bucureşti şi Iaşi Două cazuri de gripă nouă au fost înregistrate în şcoli din Bucureşti şi Iaşi, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Două cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă la Penitenciarul Poarta Albă Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - Două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate la Penitenciarul Poarta Albă, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor, printr-un comunicat transmis presei.