Cele mai citite
 


Raport OMS: femeile, mai vulnerabile în faţa maladiilor
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile sunt în continuare mai vulnerabile în faţa maladiilor, din cauza persistenţei inegalităţilor sociale, atrage atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un raport dat publicităţii luni, intitulat 'Femeile şi sănătatea', transmite AFP.
'Este timpul ca fetele şi femeile să primească /.../ îngrijirile şi sprijinul de care au nevoie pentru a beneficia de un drept fundamental în fiecare moment al existenţei lor, dreptul la sănătate', subliniază directoarea general a OMS, Margaret Chan, într-un comunicat emis la Geneva.

Organizaţia mondială îşi arată îngrijorarea mai ales faţă de situaţia femeilor vârstnice, tot mai numeroase datorită îmbătrânirii populaţiei şi a speranţei de viaţă mai lungi decât a bărbaţilor.

Raportul previne că 'societatea trebuie să se pregătească să se ocupe de problemele de sănătate şi de costurile asociate cu bătrâneţea', şi cere guvernelor să facă eforturi pentru 'a-şi asuma costurile sanitare pentru femeile vârstnice', mai ales în ţările dezvoltate.

Pentru femeile între 15 şi 45 de ani, principalele cauze ale mortalităţii sunt SIDA, tuberculoza şi riscurile asociate cu graviditatea, în schimb cele de peste 60 de ani suferă mai ales de afecţiuni cardiace şi de accidente vasculare cerebrale, asociate în mod obişnuit bărbaţilor. 'Femeile prezintă adesea simptome diferite de ale bărbaţilor, ceea ce contribuie ca maladiile cardiace să fie mai puţin diagnosticate la femei', remarcă OMS în raportul său.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Eforturile la nivel mondial împotriva tuberculozei sunt insuficiente (raport) Autorităţile din domeniul sănătăţii din lumea întreagă trebuie să acţioneze mult mai repede pentru a preveni, detecta şi trata o epidemie gravă de tuberculoză pentru a reduce infecţiile şi decesele cauzate de această boală până în 2030, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
VIRUSUL ZIKA: OMS estimează posibila propagare a Zika în Asia-Pacific Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat luni o foarte probabilă propagare a virusului Zika în Asia-Pacific, în timp ce sute de cazuri au fost semnalate în Singapore şi două cazuri de microcefalie la bebeluşi au fost confirmate în Thailanda, relatează AFP.
Alertă OMS: Numărul adulţilor cu diabet a crescut de patru ori în ultimii 35 de ani Circa 422 milioane de adulţi din întreaga lume suferă de diabet, de patru ori mai mult decât în anul 1980, potrivit primului raport privind cazurile de diabet la nivel mondial publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care subliniază "amploarea enormă" a acestei boli cronice al cărei...
OMS face apel la mai multe eforturi în materie de siguranţă rutieră la nivel mondial Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat, într-un raport, în legătură cu eforturile insuficiente ale statelor în materie de siguranţă rutieră, având în vedere că doar 28 de ţări (7% din populaţia lumii) dispun de o legislaţie adecvată în lupta împotriva unui fenomen care face peste un milion...