Cele mai citite
 


(Corespondenţă Agerpres) A patra victimă a gripei A în R. Moldova - un copil de 5 ani
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Al patrulea caz de deces, cauzat, după toate probabilităţile, de gripa A (H1N1) a fost înregistrat în Republica Moldova, fiind vorba de un copil de numai cinci ani.
Ministrul sănătăţii, Vladimir Hotineanu, a declarat că în prezent sunt efectuate expertizele necesare pentru a depista cauzele exacte ale decesului.

Alte trei persoane au decedat în ultimele două săptămâni, după ce au revenit în Republica Moldova de peste hotare.

Între timp, în farmaciile din Republica Moldova se înregistrează un deficit de medicamente antigripale şi de măşti, după ce, potrivit farmaciştilor, au fost cumpărate cantităţi mari şi probabil duse în Ucraina.

Unele secţii din mai multe spitale, în special din Chişinău, au fost reprofilate, pentru ca să poată fi internaţi bolnavii de gripă. În spitale a fost introdusă starea de carantină, iar şcolile şi universităţile au fost închise pentru o săptămână.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
R. Moldova: Aproape 500 de cazuri de gripă A, patru decese Până la momentul actual, în Republica Moldova au fost confirmate 467 de cazuri de gripă pandemică, iar patru persoane au decedat în urma infectării cu acest virus.
(Corespondenţă) Primele cazuri de gripă A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 25 ian - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Medicii din Republica Moldova au depistat primele două cazuri de gripă A(H1N1) din această iarnă, inclusiv la un copil de patru ani.
Al doilea caz de deces de gripa A(H1N1) în Republica Moldova Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova, care a fost diagnosticat cu gripă de tipul A(H1N1), a murit în după-amiaza zilei de duminică la Spitalul Clinic Republican (SCR) din Chişinău.
(Corespondenţă) R. Moldova: Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) Gripa de tipul A (H1N1) a făcut prima victimă din această iarnă în Republica Moldova.
În R. Moldova ar putea fi declarată stare de epidemie Chişinău, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Este posibil ca săptămâna viitoare în Republica Moldova să fie declarată stare de epidemie, a declarat ministrul sănătăţii de la Chişinău, Vladimir Hotineanu.