Cele mai citite
 


Harghita: Singurul medic de la Boli Infecţioase, suprasolicitat
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Singurul medic de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Harghita este suprasolicitat din cauza numărului mare de cazuri de infecţii respiratorii apărute în ultima vreme, după confirmarea în Miercurea Ciuc a unor îmbolnăviri de gripă nouă.
Şefa Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat pentru AGERPRES că dr. Ambrus Iren, care conduce secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, lucrează foarte mult şi are nevoie urgentă de un ajutor. Potrivit sursei citate, la fiecare două zile dr. Ambrus face gărzi, iar în timpul zilei este prezentă permanent în spital, fiind aproape de epuizare. Problema a ajuns la autorităţile judeţului, dar şi la responsabilii din sistemul sanitar harghitean.

'Situaţia este foarte dificilă din acest punct de vedere şi trebuie găsită o soluţie ca doamna Ambrus să fie ajutată', a afirmat dr. Miron.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita, dr. Demeter Ferenc, susţine că i-a propus şefei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Emilia Braic, detaşarea unui medic infecţionist de la Gheorgheni sau Odorheiu Secuiesc, dar aceasta nu a fost de acord. În atare condiţii, dr. Demeter spune că va detaşa la Infecţioase unul dintre cei trei medici ai Secţiei Interne.

'Singura soluţie este detaşarea unuia dintre cei trei medici de la Interne, la Boli infecţioase, dar astfel secţia va rămâne descoperită', a afirmat dr. Demeter.

La rândul său, şefa DSP Harghita, dr. Emilia Braic, spune că un medic rezident doreşte să lucreze la Secţia de Boli Infecţioase în această perioadă şi se caută o soluţie pentru detaşarea lui.

'Această problemă ar trebui rezolvată de directorul spitalului care i-a permis celui de-al doilea medic infecţionist să plece. Cu siguranţă vom găsi o soluţie pentru sprijinirea dr. Ambrus, care lucrează foarte mult în această perioadă. Având în vedere pericolul, trebuie să aducem pe cineva care doreşte să lucreze la Infecţioase, nu să forţăm medicii să facă asta', a declarat dr. Braic.

Ea a adăugat că a crescut numărul persoanelor care se prezintă la Secţia de Urgenţă cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, în contextul în care în Miercurea Ciuc au fost confirmate două cazuri de gripă nouă, iar oamenii sunt îngrijoraţi.

Săptămâna trecută au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 la o elevă din Miercurea Ciuc şi la o angajată a Centrului Cultural Judeţean Harghita. Între timp, a crescut numărul suspiciunilor, dar acestea nu au fost confirmate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Două cazuri grave de gripă nouă Două persoane infectate cu virusul A/H1N1 se află în stare gravă la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Harghita şi respiră cu ajutorul aparatelor.
Harghita: Încă cinci cazuri de gripă nouă la Miercurea Ciuc O îngrijitoare de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita şi alte patru persoane din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate sâmbătă ca fiind bolnave de gripă nouă.
Harghita: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, amendată cu 30.000 lei de Garda de Mediu Miercurea Ciuc, 18 dec/Agerpres/- Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost amendată de Garda de Mediu Harghita cu suma de 30.000 lei pentru că nu a respectat legea în timpul procedurii de dezafectare a unor rezervoare cu combustibil lichid.
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.
Harghita: Încă două eleve, bolnave de gripă nouă Două noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost depistate, luni, în judeţul Harghita, numărul cazurilor ajungând la 23.
Harghita: Pompier infectat cu virusul A/H1N1 Un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a fost diagnosticat, joi, cu gripă nouă, numărul cazurilor de infectare cu virus A/H1N1 ajungând, în judeţ, la 59.