Cele mai citite
 


Prahova: Spitalele nu mai au bani pentru utilităţi
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Consiliului Judeţean Prahova s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a găsi soluţii în ceea ce priveşte asigurarea plăţii utilităţilor pentru spitalele din judeţ, în trimestrul patru al acestui an.
Toate spitalele din judeţ se confruntă cu mari probleme legate de plata utilităţilor până la sfârşitul anului, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate anunţând că poate finanţa în totalitate doar salariile iar la capitolul utilităţi suma alocată spitalelor acoperă doar 50% din necesar.

Problemele apărute la CAS Prahova sunt cauzate de scăderea nivelului de colectare de la asiguraţi şi angajatori, sumele încasate reprezentând doar 85% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cele trei spitale de interes judeţean: Maternitatea Ploieşti, Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au cerut sprijinul Consiliului Judeţean Prahova pentru că nu se mai pot descurca din cauza subfinanţării din partea CAS Prahova.

Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a primit din partea CAS Prahova, pentru plata utilităţilor pe trimestrul patru, doar 387.000 lei dintr-un necesar de 768.000 lei, Maternitatea Ploieşti 195.000 lei din suma pentru utilităţi estimată la 343.000 lei, iar Spitalului de Pediatrie i s-au alocat 46.000 lei din cei 80.000 lei solicitaţi.

CAS Prahova a mai anunţat că nu poate plăti, în ultimul trimestru din acest an, nici cheltuielile pentru materiale şi medicamente pentru spitale. De asemenea vor fi probleme şi la plata medicamentelor pentru farmacii, în special pentru cele din mediul rural.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a anunţat că, în cadrul şedinţei care va fi organizată săpătămâna viitoare vor fi alocaţi 700.000 lei pentru acoperirea sumei necesare pentru plata utilităţilor la cele trei spitale judeţene, suma putând urca până la un milion de lei dacă se vor primi solicitări şi din partea altor spitale din judeţ, care nu pot acoperi sumele necesare pentru utilităţi.

Cosma a mai precizat că alocarea acestor sume reprezintă doar o soluţie de moment şi a recomandat directorilor de spitale să îngheţe lucrările pentru investiţii, pentru a face economii, pentru că se estimează că problemele legate de finanţarea spitalelor vor continua şi în primul trimestru din anul următor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Prahova: Cuantumul coplăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, stabilit la 10 lei Pacienţii care se vor interna, de luni, la cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, vor plăti, la externare, o taxă de 10 lei.
Prahova: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu a introdus coplata Ploieşti, 1 apr /Agerpres/- Cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, nu a introdus, luni, coplata, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Mirela Neagu, afirmând că această taxă va fi aplicată după semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate...
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.
Prahova: Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-au solidarizat cu chirurgul Dan Oprea Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti s-au solidarizat, joi, cu acuzaţiile grave ale chirurgului Dan Oprea privind condiţiile din spital, care au dus şi la efectuarea la unitatea medicală a unei anchete a Ministerului Sănătăţii..
Prahova: Bugetul pentru bunuri şi servicii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti- diminuat cu 17% faţă de 2011 Ploieşti, 29 feb /Agerpres/- Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti destinat capitolului de bunuri şi servicii este, anul acesta, diminuat cu aproximativ 17% faţă de anul trecut, astfel că unitatea se confruntă periodic cu probleme în ceea priveşte aprovizionarea cu medicamente în interiorul...