Cele mai citite
 


Buzău: Trei noi suspiciuni de gripă nouă
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei noi suspiciuni de gripă nouă au apărut luni la Buzău, iar medicii au prelevat probe pe care le-au trimis la Institutul Matei Balş din capitală.
'Numărul total al suspiciunilor a ajuns 19, dar până în prezent la Buzău nu s-a confirmat nici un caz de gripă nouă', a declarat pentru AGERPRES dr. Venera Acsinte, director în cadrul Inspecţiei sanitare de stat.
Potrivit sursei citate, o singură persoană, o femeie de 56 de ani, cu domiciliul în Buzău, a contactat virusul gripei noi, dar aceasta a fost internată direct la Institutul de boli infecţioase Matei Balş, după o deplasare în străinătate, fără a avea contacte cu persoane de pe raza judeţului Buzău.
Medicul Venera Acsinte a mai spus că 'săptămâna viitoare vor ajunge la Buzău circa 27.000 doze de vaccin pentru gripa sezonieră, medicii de familie având obligaţia să vaccineze persoanele cu risc ridicat, în special bătrânii'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Primul caz confirmat de gripă nouă O pacientă de 56 de ani domiciliată în municipiul Buzău, internată la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti a fost diagnosticată cu gripă AH1N1, acesta fiind primul caz de infectare cu noul virus gripal confirmat din judeţul Buzău.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Buzău: 12 cazuri de gripă nouă în ultimele 24 de ore În ultimele 24 de ore, la Buzău s-au confirmat 12 cazuri de gripă de tip nou A/H1N1, din care 5 cazuri sunt elevi.
Buzău: Doi studenţi cu gripă nouă Două cazuri de gripă nouă au fost confirmate, miercuri, la Buzău, transmite corespondentul AGERPRES.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Buzău: Elevă diagnosticată cu gripă nouă O elevă de 17 ani de la Liceul cu program sportiv din Buzău a fost diagnosticată luni cu gripă nouă.