Cele mai citite
 


Bihor: Două cazuri noi de gripă A/H1N1 la Oradea
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, la sfârşitul săptămânii trecute, de Institutul Cantacuzino, ambele persoane - o elevă şi un şofer de TIR - fiind internate şi se află sub tratament la secţia de boli infecţioase din Oradea.
Potrivit directorului coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Dr. Marius Pîrcioagă, primul caz este al unei eleve în vârsta de 16 ani din Oradea. Sala de clasă în care îşi desfăşura orele eleva respectivă a fost închisă pentru perioada 7-13 noiembrie, dezinfecţia terminală urmând să fie aplicată de reprezentanţii DSP Bihor în ziua a şasea a carantinei, până atunci dezinfecţia curentă fiind efectuată de reprezentanţii unităţii şcolare.
Al doilea caz din judeţul Bihor este al unui bărbat de 23 ani, care s-a întors recent din Italia, fiind conducător auto pe rute internaţionale.
Pentru ambele cazuri, DSP Bihor desfăşoară anchete epidemiologice aprofundate, până în prezent evoluţia sub tratament a cazurilor nou depistate fiind corespunzătoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Primul caz de gripă A/H1N1 Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a anunţat marţi existenţa primului caz de gripă nouă din judeţ.
Bihor: Primul caz de gripă nouă Un prim caz de gripă nouă a apărut în judeţul Bihor, la o tânără de 22 de ani care a călătorit recent în Egipt.
Vaslui: Încă cinci cazuri de gripă A/H1N1 confirmate în judeţ Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi, încă cinci cazuri de gripă nouă la pacienţi din judeţul Vaslui.
Maramureş: Virusul A/H1N1, confirmat la o femeie gravidă În urma determinărilor de laborator efectuate de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti s-a confirmat diagnosticul de gripă A/H1N1 la o femeie gravidă în vârstă de 31 de ani din localitatea Petrova, judeţul Maramureş, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.