Cele mai citite
 


Alba: Persoane panicate că ar avea gripă nouă, cu autobuzul la analize
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 50 de persoane din oraşul Cîmpeni, din Munţii Apuseni, panicate de faptul că ar putea fi bolnave de gripă nouă, s-au deplasat cu un autobuz la Alba Iulia, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, pentru a se convinge că nu suferă de această boală.
Pentru că unele dintre ele prezentau simptome de răceală, persoanele în cauză, multe înrudite între ele, s-au speriat că ar putea fi infectate cu virusul A/H1N1 şi, în consecinţă, au venit la Alba Iulia pentru a li se lua probe pentru analize. Unele s-au prezentat la Urgenţe, altele la Secţia de Boli Infecţioase, însă, din fericire, niciuna dintre persoanele respective nu prezenta, în realitate, simptomatologia specifică gripei de tip nou.
Potrivit şefului Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Mircea Lămurean, în judeţ nu a fost înregistrat până luni la amiază niciun caz de gripă nouă. În ultimele zile, au fost semnalate şase suspiciuni, în cinci cazuri rezultatele analizelor fiind negative. Nu au fost încă finalizate analizele în cel de-al şaselea caz, iar o altă persoană este suspectă de gripă sezonieră.
În Alba, în ultimii doi ani nu a fost înregistrat niciun caz de gripă, fiind semnalate doar infecţii respiratorii şi pneumonii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Primele cazuri de gripă nouă din judeţ Primele cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în cursul serii de luni, în judeţul Alba, la trei membri ai aceleaşi familii, întorşi recent din Italia, iar o elevă de clasa a IX-a este suspectă de contaminare cu virusul A/H1N1.
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Alba: Un nou caz de gripă A/H1N1 la un elev Un al doilea caz de gripă de tip nou a fost înregistrat, în cursul zilei de marţi, în clasa a IX-a B a Colegiului 'Horea, Cloşca şi Crişan' din Alba Iulia, la un elev, după ce, de dimineaţă, a fost confirmată infectarea cu virusul A/H1N1 la o elevă, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate...
Alba: Niciun caz de gripă nouă sau sezonieră în judeţ În judeţul Alba nu a fost înregistrat, până luni, niciun caz de gripă nouă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cristina Galoş.
Alba: Primele suspiciuni de gripă nouă Două persoane din Alba Iulia, din care una întoarsă recent din străinătate, sunt suspecte de contaminare cu virusul A/H1N1, acestea fiind primele astfel de cazuri înregistrate în judeţul Alba.
Mehedinţi: Trei cazuri de gripă nouă, confirmate Trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.