Cele mai citite
 


Adrian Streinu-Cercel: Medicii vor recolta probe doar de la cazurile severe
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Central de Coordonare pentru prevenirea şi controlul gripei noi a decis, luni, ca medicii să recolteze probe selectat, doar de la cazurile severe internate în unităţile sanitare, a informat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
El a precizat că doar bolnavii în stare gravă vor primi tratament cu antivirale.
De asemenea, Comitetul a recomandat limitarea activităţilor şcolare şi extraşcolare, care implică deplasarea în afara unităţilor de învăţământ. Un exemplu îl reprezintă schimbul de experienţă şcolară care implică vizite de studiu din ţările învecinate - Ucraina, Bulgaria şi Republica Moldova.
Ministerul Sănătăţii le-a recomandat românilor să îşi limiteze călătoriile în ţară sau în străinătate şi să se deplaseze doar în caz de necesitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Vlad Filat şi Raed Arafat au discutat despre crearea unui serviciu similar SMURD în R.Moldova Premierul moldovean, Vlad Filat, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România, Raed Arafat, au discutat luni, la Chişinău, despre crearea în Republica Moldova a unui serviciu similar SMURD (Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).
Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară (Deutsche Welle) 'Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară', scrie Deutsche Welle într-o analiză a situaţiei cu care se confruntă în prezent populaţia de peste Prut ca urmare a instabilităţii politice de la Chişinău.
Raed Arafat: România are deja o experienţă în domeniul telemedicinei Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat luni că în domeniul telemedicinei România are deja o experienţă de aproape 9 ani, având în vedere faptul că primele proiecte pilot au fost demarate în anul 2003 şi a menţionat că în prezent se testează al treilea nod de conexiune la...
Raed Arafat: Un elicopter SMURD va opera din 2014 între România şi Republica Moldova Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat luni, la Târgu Mureş că elicopterul care va opera transfrontalier între România şi Republica Moldova ar putea fi operaţional începând cu jumătatea anului viitor, după achiziţionarea aparatului şi a semnării acordului între cele două...
Schimb de experienţă între psihiatrii din Iaşi şi Bălţi, Republica Moldova Un grup de cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie din Bălţi se află la Iaşi pentru a efectua un schimb de experienţă, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprişanu.
Raed Arafat: Colaborarea dintre România şi Republica Moldova prevede inclusiv înfiinţarea de echipaje de tip SMURD Implementarea proiectului în privinţa asistenţei medicale de urgenţă între România şi Republica Moldova prevede înfiinţarea unor structuri similare cu cele româneşti pe teritoriul moldovean, inclusiv a unor echipaje pilot de tip SMURD, a declarat, joi, pentru AGERPRES subsecretarul de stat în Ministerul...