Cele mai citite
 


Hunedoara: Angajaţii de la urgenţa Spitalului Haţeg au reluat greva foamei
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 18 asistenţi medicali şi brancardieri de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Haţeg au reluat, luni, greva foamei, protestatarii solicitând plata sporurilor salariale şi a orelor suplimentare pe mai multe luni, valoarea sumelor restante fiind evaluată la peste 108.000 de lei.
'Am reluat greva foamei după o săptămână în care am aşteptat găsirea unor soluţii pentru plata drepturilor băneşti restante. Deoarece nu s-a găsit nicio soluţie, am decis să redeschidem protestul', a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas Haţeg, Alexandru Bulacu.
Pentru ca bolnavii să nu fie afectaţi, conducerea spitalului a hotărât să trimită la Serviciul de Urgenţă mai multe asistente din cadrul altor compartimente ale unităţii sanitare.
'O parte din cazurile grave au fost redirecţionate spre spitalele din Petroşani, Hunedoara şi Haţeg', a menţionat purtătorul de cuvânt al spitalului, Florin Şerengău.
Greviştii foamei îşi desfăşoară protestul în una din sălile de studiu ale spitalului, iar o delegaţie a acestora a început negocierile cu prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, sosiţi la faţa locului în încercarea de a dezamorsa conflictul.
Conducerea spitalului din Haţeg susţine că unitatea sanitară este subfinanţată cu aproape 20 la sută din cât ar fi necesar. Din acest motiv, au fost acumulate datorii la plata sporurilor, dar şi la furnizorii de medicamente şi servicii.
'Datoriile spitalului la capitolul cheltuieli de personal se ridică la 1,7 milioane de lei. În ceea ce priveşte restanţele către furnizorii de medicamente şi servicii, acestea se cifrează la 940.000 de lei', a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului Haţeg.
În opinia sa, datoriile s-ar putea stinge în situaţia în care spitalul va primi bani în plus de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara.
Cei 18 protestatari de la spitalul din Haţeg s-au mai aflat în greva foamei în urmă cu o săptămână. Conflictul a fost dezamorsat, luni, 2 noiembrie, de prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, care a negociat cu greviştii foamei şi a încheiat un protocol cu aceştia. Protestul a fost suspendat timp de şapte zile, în speranţa identificării unor soluţii pentru plata restanţelor băneşti.
În paralel, o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al prefectului, DSP Hunedoara şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a început o serie de verificări la spitalul din Haţeg pe linia managementului instituţiei sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Greva foamei la Urgenţa Spitalului Haţeg Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului orăşenesc Haţeg au intrat, luni, în greva foamei, cei 18 protestatari solicitând plata mai multor sporuri şi tichetele de masă pe acest an.
Hunedoara: Greva foamei la spitalul din Haţeg s-a încheiat Cei 18 angajaţi ai Serviciului de Urgenţă de la Spitalul Haţeg au încheiat, luni seara, greva foamei, la capătul a peste zece ore de negocieri cu administraţia şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Hunedoara: Protest suspendat la Urgenţa Spitalului Haţeg Greviştii foamei de la Spitalul Haţeg au suspendat, temporar, acţiunea de protest, în urma discuţiilor purtate, luni seara, cu prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor.
Hunedoara: Comisie de control la spitalul din Haţeg Prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, a dispus un control complex la spitalul din Haţeg, după ce 18 angajaţi ai Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) s-au aflat, luni, în greva foamei pentru că nu şi-au primit toate drepturile băneşti.
Hunedoara: Greviştii foamei de la spitalul Haţeg, chemaţi în judecată Conducerea Spitalului Haţeg i-a dat în judecată pe cei 18 grevişti ai foamei care lucrează în secţia de Urgenţă a unităţii sanitare, după ce aceştia au protestat, luni, solicitând plata unor sporuri salariale.
Hunedoara: Asistenţii de la Urgenţa Spitalului Haţeg intră în greva foamei Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Servicul de Urgenţă al Spitalului din oraşul Haţeg vor intra, luni, în greva foamei, deoarece administraţia unităţii sanitare nu a plătit angajaţilor mai multe sporuri şi tichetele de masă, valoarea totală a drepturilor băneşti restante depăşind...