Cele mai citite
 


Şcolile sucevene, dezinfectate pentru prevenirea gripei noi
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate unităţile de învăţământ din Suceava au fost dezinfectate la sfârşitul săptămânii trecute, în scopul prevenirii îmbolnăvirilor cu gripa nouă.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, că acţiunea a fost organizată de municipalitate în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, urmare a evoluţiei cazurilor de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Totodată, primarul a spus că luni s-a reunit comandamentul local pentru a analiza situaţia creată de prezenţa gripei noi.
Săptămâna trecută conducerea municipalităţii sucevene a anunţat că se vor achiziţiona 25.000 de măşti de unică folosinţă pentru protecţia împotriva virului gripei noi.
Ion Lungu, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a spus că s-a luat această decizie având în vedere evoluţia incidenţei cazurilor de gripă nouă, măştile urmând să fie împărţite, ''în caz de forţă majoră'', şcolilor din municipiu.
În unităţile de învăţământ din municipiul Suceava sunt înmatriculaţi 21.966 de elevi, investiţia fiind estimată la aproximativ 50.000 de lei şi va fi suportată din bugetul local.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Doar două persoane cu gripă nouă au rămas internate În compartimentul de boli acute respiratorii din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava se mai află internate doar două persoane depistate cu forme medii de gripă nouă, a declarat, marţi, directorul medical al spitalului Doina Elena Ganea, precizând că, în perioada 6 - 10 noiembrie...
Suceava: Caz de gripă nouă în judeţ Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că la un sucevean întors din Grecia, în data de 6 noiembrie, s-a confirmat infecţia cu virusul gripal A/H1N1.
Suceava: Numărul persoanelor cu A H1N1 internate a scăzut semnificativ Numărul persoanelor infectate cu virusul gripal A/H1N1 a scăzut semnificativ în ultimele 48 de ore în judeţul Suceava.
Suceava: 20 de cazuri de gripă nouă, într-o săptămână Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că în judeţ s-au diagnosticat clinic, în ultima săptămână, 104 cazuri suspecte de gripă nouă A/H1N1, dintre care 20 au fost confirmate la Institutul Cantacuzino.
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Viceprimarul Sucevei, suspect de gripă nouă Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovsci, este suspect de infectare cu virusul gripal A/H1N1 şi a fost izolat la domiciliu pentru o săptămână.