Cele mai citite
 


Elevi-paramedici, la Colegiul 'Al. Papiu Ilarian' din Târgu Mureş
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Echipele de voluntari ale Colegiului Naţional 'Alexandru Papiu Ilarian' din Târgu Mureş, care activează în cadrul Crucii Roşii şi SMURD, au făcut luni o demonstraţie de intervenţie în caz de dezastre şi accidente pentru salvarea de vieţi omeneşti.
Voluntarii, conduşi de Ciprian Fişcă, elev în clasa a XII-a H, le-au prezentat colegilor lor modul în care se intervine în cazul unor accidente, dar şi cum poate fi resuscitată o persoană aflată în stop cardio-respirator sau una înecată.
Elevii - membri ai celor două echipe care au câştigat concursul 'Sanitarii pricepuţi' pe judeţ, atât la gimnazii, cât şi la licee - au arătat care sunt etapele pentru salvarea unor persoane aflate în situaţii critice şi cum pot fi, eventual, menţinute în viaţă până la sosirea medicilor.
Intervenţiile voluntarilor au fost răsplătite cu aplauze iar la final mulţi dintre elevii colegiului s-au arătat interesaţi să deprindă acordarea primului ajutor.
Elevii-paramedici din clasa a XII-a, care învaţă în clasele de chimie-biologie, şi-au exprimat dorinţa de a urma cariere medicale şi spun că au ţinut să le arate colegilor lor ceea ce au învăţat în ultimii ani, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de activitate a Colegiului Naţional 'Alexandru Papiu Ilarian'.
Responsabilii Crucii Roşii au arătat că până acum România a fost ferită de dezastre, însă în caz că se vor întâmpla, echipele trebuie să fie pregătite. Ei au spus că, văzându-i la treabă pe aceşti adolescenţi, au constatat că viitorul ţării este, din acest punct de vedere, pe mâini bune.
Directorul Colegiului Naţional 'Alexandru Papiu Ilarian', Simion Bui, a declarat că peste 70 de elevi ai acestei şcoli activează ca voluntari pe lângă diferite fundaţii şi organizaţii, de la echipe de intervenţii SMURD, până la însoţitori ai persoanelor cu dizabilităţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fundaţia pentru SMURD a realizat un program pentru reducerea timpului de intervenţie prin implicarea de voluntari Fundaţia pentru SMURD a realizat un program, care urmează să fie implementat în scurt timp, al cărui scop este acela de a reduce timpul de intervenţie în situaţii de urgenţă prin implicarea de voluntari, a declarat joi fondatorul fundaţiei, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
Un nou transplant la IBCvT Târgu Mureş, la 42 de ani de la prima intervenţie pe cord deschis din România Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş (IBCvT), prof.univ.dr. Horaţiu Suciu, a anunţat marţi efectuarea celui de-al doilea transplant cardiac din acest an, exact la împlinirea a 42 de ani de la efectuarea în spitalul mureşean...
Proiect-pilot de îmbunătăţire a timpului de intervenţie la urgenţe a echipajelor SMURD, la Târgu Mureş Fundaţia pentru SMURD şi Primăria Târgu Mureş au elaborat un proiect-pilot prin care echipajele de urgenţă să beneficieze instant de unda verde în intersecţiile semaforizate, pentru reducerea timpului de traversare a municipiului Târgu Mureş de către ambulanţe şi echipaje de descarcerare.
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
Accidente în care au fost implicate elicoptere SMURD - cronologie (2003-2016) Un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit, joi, 2 iunie, în timp ce se îndrepta spre Cahul, Republica Moldova, pentru a prelua un pacient. Tragedia s-a produs în raionul Cantemir, satul Haragîs, într-o zonă împădurită. Potrivit primelor informaţii la bordul aparatului se aflau patru persoane. Cel puţin una...
Harghita: Peste 700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea la procesiunea de Rusaliile catolice Peste 700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt mobilizaţi, în aceste zile, pentru asigurarea ordinii şi pentru intervenţii în caz de situaţii de urgenţă, la marea procesiune de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, care se va desfăşura sâmbătă şi la care sunt aşteptaţi peste 100.000 de pelerini.