Cele mai citite
 


Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Marius Voicescu, susţine că după aceste ultime confirmări la Iaşi până în momentul de faţă s-au înregistrat 121 cazuri, din care 99 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar restul de 22 sunt confirmate clinic, întrucât sunt contacţi de grad zero.
Potrivit sursei citate, un elev din clasa a IX-a de la Liceul Sportiv, plecat în cantonament în Giurgiu, a fost confirmat cu gripa de tip nou, de către Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu.
'Tânărul s-a prezentat la spitalul din localitatea respectivă, unde este şi internat. Pentru că până la plecarea în cantonament, acesta a intrat în contact cu colegii de clasă, activitatea de învăţământ de la acea clasă a fost suspendată', a explicat Marius Voicescu.
Un alt caz confirmat, susţine acesta, este la un elev de clasa a IX-a de la Seminarul Teologic 'Vasile cel Mare' din Iaşi. Acesta şi-a vizitat la sfârşitul acestei săptămâni părinţii care locuiesc în Bacău.
'Elevul este internat la Bacău, starea sănătăţii este bună şi urmează tratamentul specific. Având în vedere că debutul bolii a avut loc la Iaşi, activitatea de învăţământ la clasa a X-a a fost suspendata pentru o perioadă de 7 zile', a mai spus Marius Voicescu.
Cel de-al treilea caz, un elev din clasa a X-a de la Liceul Informatic din Iaşi, a fost confirmat cu gripa de tip A/H1N1, pe bază clinică şi epidemiologică, întrucât este un contact de grad zero. Acesta este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi urmează tratamentul specific. De asemenea, orele de curs la clasa respectivă au fost întrerupte pentru 7 zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Iaşi: Cursuri suspendate din cauza noii gripe Alte zece persoane, printre care doi elevi şi doi studenţi, au fost diagnosticate cu virusul gripal A/H1N1 de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Iaşi: O lehuză, primul deces din cauza virusului gripei pandemice Iaşi, 15 dec /Agerpres/ - Autorităţile sanitare ieşene recunosc faptul că, în urmă cu două zile, a fost înregistrat primul deces în cazul unei persoane infectate cu virusul gripal A/H1N1.