Cele mai citite
 


Oprescu s-a arătat îngrijorat de sănătatea sătmărenilor
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu s-a arătat, luni, îngrijorat de sănătatea sătmărenilor, subliniind gravitatea ponderii alarmante de diabetici din municipiul Satu Mare.
'Nu este normal ca la o populaţie de peste 100.000 să existe aproape 9.000 de diabetici. Eu ştiu ce înseamnă lucrul ăsta. Înseamnă stresul zilnic, la care se adaugă, în special, lipsa locurilor de muncă, imposibilitatea de a-şi plăti creditele la bănci, pentru a avea aibă o viaţă civilizată', a spus Oprescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare.
În context, el a acuzat partidele politice pentru starea sistemului de sănătate şi i-a îndemnat pe sătmăreni să se prezinte la votul pentru alegerea preşedintelui, avertizând că absenteismul reprezintă o capcană a partidelor politice.
'Oamenii cad în capcana politicului, aceea ca, din dezgust şi din lehamite, să stea acasă şi să nu participe la vot, dar ei nu se pedepsesc decât pe ei. De aia este mai multă nevoie ca oricând să iasă la vot şi de a amenda ceea ce li s-a întâmplat 20 de ani. (...) Statul acasă cu fundul pe cămaşă nu este o afirmare a curajului lor, ca oameni, ca popor', a spus Oprescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu solicită intensificarea activităţii de deszăpezire pe străzile Capitalei Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut miercuri seara operatorilor de curăţenie să intre cu utilajele de deszăpezire pe arterele principale ale oraşului, în special pe cele destinate transportului în comun, pentru ca joi dimineaţă să se circule în "cât mai aproape de normal, dar în...
Satu Mare: Peste 250 de medici ai Spitalului Judeţean de Urgenţă, în grevă japoneză Cei peste 250 de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare se află luni în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu colegii din ţară, aceştia fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă, lipsa personalului şi nivelul de salarizare.
Satu Mare: Lipsă de asistenţi medicali la Spitalul Judeţean spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare are un deficit de peste 200 de asistenţi medicali, fiind un asistent la 20-30 de paturi, faţă de unul la 6-8 cât prevăd normativele.
Stresul la locul de muncă, pe primul loc ca afectare psihologică Pe primul loc ca afectare din punctul de vedere psihologic se află stresul la locul de muncă, suprasolicitarea care se soldează în plan psihologic cu o serie întreagă de manifestări, a subliniat joi, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România...
Stresul si Alimentatia Societatea moderna ne ofera foarte multe avantaje, lucruri de care nu ne putem lipsi, insa tot ea ne ofera foarte multe surse de stres, care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata efectele negative, transformandu-ne in "persoane stresate".
Stresul la locul de muncă sporeşte considerabil riscul de îmbolnăvire de diabet (studiu) Persoanele stresate la locul de muncă au un risc crescut de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2 (DT2), arată studiul unei echipe de cercetători germani de la Helmholrz Zentrum din Munchen, menţionat luni de passionsante.be.