Cele mai citite
 


Giurgiu: Gripa nouă la trei persoane aflate în tranzit în judeţ
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei bărbaţi români aflaţi în tranzit în judeţul Giurgiu au fost diagnosticaţi cu gripa nouă, aceştia fiind transportaţi, izolaţi şi în tratament la domiciliu.
'Oamenii nu aveau simptome deosebite, dar la examenul de laborator de specialitate a fost confirmată îmbolnăvirea cu noul virus gripal şi am luat toate măsurile pentru izolarea şi tratamentul acestora precum şi pentru transportul lor în localităţile de domiciliu', a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Autorităţii de Sănătate Publică(ASP) Giurgiu, Paul Marinescu.
Directorul ASP a precizat că persoanele pentru care a fost confirmată îmbolnăvirea cu noul virus gripal au fost transportate cu maşini speciale către domiciliile lor şi s-au luat toate măsurile de dezinfecţie şi ocrotire a locuitorilor din judeţ.
Directorul ASP Giurgiu susţine că nu poate oferi numele persoanelor bolnave şi nici
'Nu este vorba de un tranzit la frontieră, pur şi simplu oamenii erau în tranzit în judeţ. Noi am luat toate măsurile de prevenire a noului virus gripal şi nu avem niciun caz la şcolile din judeţ sau la frontieră', a încheiat directorul ASP Giurgiu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.
MS: 105 cazuri de gripă nouă confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 20 nov /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii anunţă că în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate încă 105 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1.
Harghita: Primele două cazuri confirmate de gripă nouă, la Miercurea Ciuc O elevă din Miercurea Ciuc şi o angajată a Centrului Cultural Judeţean Harghita au fost depistate, miercuri, cu noul virus gripal A/H1N1, acestea fiind primele cazuri confirmate din judeţ.
Giurgiu: Sistemul sanitar pregătit pentru eventuale îmbolnăviri de gripă nouă Sistemul sanitar din judeţul Giurgiu este pus la punct în ceea ce priveşte managementul situaţiei în cazul înregistrării de îmbolnăviri cu gripă nouă, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Giurgiu, Paul Marinescu.
Vrancea: Şeful ISJ Vrancea, suspect de gripă nouă Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Iordache Bostan, este suspectat că s-ar fi contaminat cu noul virus gripal după ce a participat, alături de inspectorii şcolari generali din toată ţara, la o reuniune organizată la Sinaia.
Buzău: Primul caz confirmat de gripă nouă O pacientă de 56 de ani domiciliată în municipiul Buzău, internată la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti a fost diagnosticată cu gripă AH1N1, acesta fiind primul caz de infectare cu noul virus gripal confirmat din judeţul Buzău.