Cele mai citite
 


Sălaj: Campanie de vaccinare împotriva noii gripe
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cadrul unei campanii de vaccinare împotriva noii gripe, în Sălaj vor sosi, în curând, 38.000 de doze de vaccin destinate elevilor, dar şi pesonalului medico-sanitar.
'În data de 27 noiembrie va începe distribuirea dozelor, urmând a fi vaccinaţi toţi elevii din clasele I-XII, cei de la şcolile postliceale din judeţ, precum şi personalul medico-sanitar. Vaccinarea nu este obligatorie. Nu putem obliga pe nimeni să se vaccineze, dacă nu doreşte', a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Andrei Todea, prefectul judeţului.
Acesta a adăugat că în judeţ există două suspiciuni de gripă, dintre care una a fost deja confirmată. Cea de-a doua suspectă este o profesoară în vârstă de 28 de ani, din Zalău, probele rcoltate de la ea fiind trimise pentru analize la Bucureşti.
În acelaşi context, Todea a precizat că au fost achiziţionate 15.000 de doze de vaccin antigripal, care vor ajunge în Sălaj la sfârşitul săptămânii, urmând a fi distribuite medicilor de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: DSP a primit 12.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat marţi că a primit 12 mii de doze de vaccin antigripal Influvac, care sunt suficiente, în condiţiile în care, în anii trecuţi, a rămas neutilizată o cantitate semnificativă din cele primite la nivelul judeţului.
Mehedinţi: A început a doua campanie de vaccinare antigripală Cei peste 150 de medici de familie din judeţul Mehedinţi au început a doua campanie de imunizare în sezonul rece 2015-2016 a persoanelor vulnerabile la îmbolnăviri gripale, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Miruna Constantin.
MS: Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţie gratuit persoanelor cu risc Toate cele un milion de doze de vaccin antigripal pe care Ministerul Sănătăţii le va pune gratuit la dispoziţie pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranşe, până la data de 15 ianuarie 2014, astfel încât să fie asigurat...
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Dr. Sandra Alexiu: Ministerul Sănătăţii a semnat pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii a semnat pentru achiziţia a 360.000 de doze de vaccin antigripal, urmând ca acesta să ajungă în cabinetele medicilor de familie în maximum două săptămâni, a declarat joi vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, dr. Sandra Alexiu, la forumul naţional "Stop Gripă"...
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.