Cele mai citite
 


Vrancea: Bani pentru prevenirea extinderii virusului A/H1N1
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a primit aproximativ 400.000 lei pentru prevenirea unei eventuale pandemii de gripă nouă.
Fondurile au fost repartizate de către Ministerul Sănătăţii şi vor fi folosite pentru achiziţionarea de măşti şi substanţe dezinfectante necesare prevenirii eventualelor cazuri de gripă.
De asemenea, o parte din fonduri vor fi alocate pentru testele necesare pentru depistarea gripei A/H1N1.
O parte dintre aceste materiale vor ajunge şi în şcolile din judeţul Vrancea.
În tot acest timp, în farmaciile din judeţul Vrancea nu există măşti de unică folosinţă, iar farmaciştii spun că şi stocurile de materiale de dezinfecţie scad de la o zi la alta.
Practic, la această dată în Focşani se mai găsesc măşti de unică folosinţă doar la marile hypermarketuri, cel mai mic preţ pentru un astfel de produs fiind 4 lei.
'Am avut măşti de unică folosinţă, dar stocul s-a epuizat. Vom aduce săptămâna viitoare. Nu mai avem nici alcool medicinal', a spus o farmacistă din Focşani.
În Vrancea nu există nici un caz de gripă A/H1N, dar DSP a impus ca la nivelul şcolilor să se creeze stocuri de măşti de unică folosinţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Alte nouă cazuri de gripă nouă confirmate Focşani, 29 nov /Agerpres/ - Alte nouă cazuri de contaminare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, duminică, în judeţul Vrancea, numărul total al persoanelor diagnosticate cu gripă nouă în acst judeţ fiind de peste 50.
Vrancea: Primele două suspiciuni de gripă nouă Primele cazuri de gripă nouă au apărut, luni, în municipiul Focşani, Vrancea.
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Anchetă în cazul bărbatului decedat după ce a fost 'plimbat' de la un spital la altul Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a demarat o anchetă în cazul bărbatului din Tecuci, care a decedat săptămâna trecută, după ce a fost 'plimbat' timp de trei zile de la un spital la altul, directorul DSP Vrancea, dr Cătălin Graur declarând pentru AGERPRES, că investigaţia, începută la nivelul...
Vrancea: Dezinfecţie la o şcoală din Focşani, după ce 11 elevi au fost diagnosticaţi cu angină streptococică O operaţiune de dezinfecţie s-a efectuat, joi, la Şcoala nr. 2 'Ion Basgan' din Focşani, urmare a a faptului că medicii au diagnosticat 11 elevi cu angină streptococică.
Vrancea: Gripa nouă a ajuns la Ambulanţă Un asistent de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1, miercuri, conducerea serviciului luând măsuri sporite pentru a împiedica răspândirea virusului. De miercuri, toţi angajaţii poartă măşti de protecţie iar ambulanţele şi clădirea au fost dezinfectate cu substanţe...