Cele mai citite
 


Bazac îndeamnă la precauţie privind achiziţia vaccinului pandemic destinat copiilor
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile române ar trebuie să manifeste o precauţie ridicată în ceea ce priveşte achiziţia tipului de vaccin pandemic destinat copiilor după ce Polonia a refuzat vaccinul unui anumit producător, acelaşi cu cel ofertat României, consideră social-democratul Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii.
'Este inacceptabil ca răspunderea pentru eventualele neajunsuri sau efecte adverse ale vaccinului să fie asumate politic, de guverne, şi nu de producător!!! Vaccinul este un produs medical şi producătorul trebuie să şi-l asume. Este de aşteptat ca aceleaşi condiţii să fie impuse de producător şi ţării noastre - Guvernul României să îşi asume responsabilitatea pentru efectele negative', afirmă Bazac într-o declaraţie dată publicităţii luni.
El susţine că, în contextul condiţiilor contractuale de achiziţie cerute guvernelor, 'se nasc suspiciuni cu privire la testarea adecvată a vaccinului în cauză'.
Drept urmare, Bazac solicită Ministerului Sănătăţii şi Guvernului să facă publice condiţiile cerute de producător şi să ia în calcul reanalizarea sursei de achiziţie a vaccinului pentru copii.
'Decizia de a cumpăra 500.000 de doze pentru copii rămâne justificată şi lăudabilă doar dacă vaccinul de import va fi disponibil mai repede decât cel produs de Institutul Cantacuzino', subliniază el.
De asemenea, fostul ministru apreciază că prezenţa premierului în exerciţiu, Emil Boc, la şedinţa de luni a Comitetul de Coordonare pentru Supravegherea şi Controlul Îmbolnăvirilor prin A/H1N1 'nu a adus mai multă coordonare în eforturile de limitare a îmbolnăvirilor', Bazac criticând faptul că Ministerul Sănătăţii încă nu a comunicat metodologia de vaccinare.
'Le reamintesc autorităţilor că am făcut public săptămâna trecută un plan de măsuri şi recomandări pentru supravegherea, prevenţia şi controlul pandemiei A/H1N1 în România şi că este necesar să urgenteze o serie de acţiuni precum: dotarea cu aparatură de terapie intensivă şi reanimare a spitalelor; organizarea unui izolator în unităţile de terapie intensivă (ATI) din spitalele judeţene de urgenţă; reactivarea personalului medical specializat pensionat (epidemiologi, medici de familie) pentru supraveghere, prevenire şi combatere şi vaccinare în zonele cu deficit de medici şi modificarea contractului-cadru CNAS pentru remunerarea medicilor', se mai arată în declaraţia lui Ion Bazac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Precizări ale fostului ministru al sănătăţii Ion Bazac privind plantele etnobotanice Fostul ministru al sănătăţii dr. Ion Bazac precizează că a fost primul care a solicitat public închiderea magazinelor de profil şi a elaborat un proiect pentru interzicerea poduselor etnobotanice.
Ministerul Sănătăţii îi solicită lui Eugen Nicolăescu "decenţă" când se referă la Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii a solicitat, joi, deputatului PNL Eugen Nicolăescu "decenţă şi mai multă responsabilitate" atunci când îşi exprimă opinia cu privire la activitatea Institutului Naţional de Cercetare -Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino".
Bazac spune că se va încerca discreditarea Institutului Cantacuzino şi a vaccinului pandemic pe care îl produce Fostul ministru al Sănătăţii, social-democratul Ionuţ Bazac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că se va încerca discreditarea Institutului Cantacuzino şi a vaccinului pandemic pe care îl produce, întrucât statul român nu a achiziţionat acelaşi tip de vaccin de pe piaţa internaţională.
CE solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Comisia Europeană solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România pentru urgentarea acţiunilor comunitare de găsire a unui vaccin împotriva virusului A/ H1N1, a informat, marţi, biroul de presă al MS, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...