Cele mai citite
 


Trupele afgane şi internaţionale din Afganistan se confruntă cu gripa AH1N1
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sute de militari afgani, precum şi din cadrul forţei internaţionale din Afganistan, se confruntă cu problema contaminării cu virusul H1N1, pe lângă cea a combaterii insurgenţilor, informează luni Associated Press.

Ministerul afgan al Sănătăţii publice a anunţat luni că 710 din cele 779 de cazuri de contaminare cu H1N1 raportate de la începutul lunii iulie au fost în rândul afganilor, al trupelor americane şi italiene. Totodată, cele 11 persoane care au decedat din cauza virusului erau cetăţeni afgani, între care un soldat.

Ministrul sănătăţii publice, dr Mohammad Amin Fatemi, a afirmat că armata naţională afgană a raportat 390 de cazuri de gripa A/H1N1 şi 320 de cazuri au fost identificate în rândul trupelor străine.

Majoritatea acestor cazuri sunt trupe americane staţionate la baza de la Bagram şi soldaţi italieni de la baza militară din Herat, în vestul Afganistanului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Gripa porcină a ucis până la 17.000 de americani Washington, 12 feb /Agerpres/ - Gripa AH1N1 a ucis până la această oră până la 17.000 de americani, inclusiv 1.800 de copii, au anunţat vineri Centrele federale pentru controlul bolilor şi prevenţie /CDC/, citate de Reuters.
Gripa AH1N1: vaccinul este gata, dar nu le place germanilor Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei AH1N1 începe la 19 octombrie în Germania. Se prevede administrarea a 50 de milioane de doze până la sfârşitul lunii ianuarie. Este cea mai impunătoare mobilizare sanitară din perioada postbelică, dar ea riscă să fie eludată de majoritatea populaţiei, informează...
H1N1: Seulul se va consulta cu Phenianul în problema distribuirii vaccinului Tamiflu Autorităţile de la Seul se vor consulta cu cele de la Phenian pentru asigurarea transparenţei în acţiunea de distribuire a vaccinului împotriva gripei noi H1N1, Tamiflu, în rândurile populaţiei nord-coreene, conform unui recent acord intercoreean, informează vineri Yonhap.
Dâmboviţa: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgovişte după ce un tânăr a murit de gripă AH1N1 Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a dispus o anchetă internă, după ce un tânăr de 27 de ani a murit din cauza gripei AH1N1, cunoscută popular sub denumirea de gripă porcină.
Plan şocant în SUA pentru o pandemie AH1N1: bătrânii şi cei cu dizabilităţi nu vor primi îngrijire Preşedintele Barack Obama a decretat deja de sâmbătă, 24 octombrie, urgenţa sanitară la nivel naţional, gripa AH1N1 afectând deja 46 de state, cu milioane de pacienţi contaminaţi, 20.000 de spitalizaţi şi mii de morţi. Aprovizionările cu vaccin se află încă în urma cererii. În acest context, ziarul The...