Cele mai citite
 


Recul al gripei în Ucraina, dar experţii nu exclud un nou val
marţi, 10 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de gripă şi dificultăţile respiratorii acute care au lovit Ucraina au înregistrat în ultimele zile un recul, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu exclude un nou val al epidemiei, relatează luni AFP.
'În ultimele zile, numărul pacienţilor înregistraţi zilnic a scăzut', a constatat în cursul unei conferinţe de presă ministrul adjunct al sănătăţii din Ucraina Vasili Lazorişneţ.

Numărul celor afectaţi de gripă şi viroze, care a culminat în data de 4 noiembrie, când au fost înregistraţi peste 127.000 de pacienţi, a scăzut duminică la 32.000, a indicat acesta.

În total, circa un milion de ucraineni (969.000) au fost loviţi de epidemie începând cu mijlocul lunii octombrie. Aproximativ 49.000 dintre aceştia au fost spitalizaţi, dintre care 155 au murit, a precizat ministrul ucrainean.

În Ucraina au fost înregistrate oficial 65 de cazuri de gripă A H1N1, dintre care 14 au avut un dezndomânt letal, a specificat Mihail Golubcikov, un responsabil din acelaşi minister, însărcinat cu statisticile legate de epidemie.

O misiune a OMS, aflată de o săptămână în Ucraina şi care s-a întâlnit luni cu preşedintele Viktor Iuşcenko şi cu premierul Iulia Timoşenko, a confirmat încetinirea extinderii epidemiei în vestul ţării, dar nu a exclus un nou val al acesteia în următoarele luni.

'În general, pe plan mondial, noi luăm în calcul trei valuri ale epidemiei, primul val este cel din prezent, un al doilea - în lunile ianuarie-februarie şi un al treilea mai târziu', a indicat purtătorul de cuvânt al misiunii OMS, Christian Lindmeier, care nu a specificat în ce mod va evalua epidemia în Ucraina.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
OMS anunţă eradicarea Ebola în Guineea, ţara unde a început epidemia în urmă cu doi ani Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi, într-un comunicat, eradicarea Ebola în Guineea, ţară unde în urmă cu doi ani s-a înregistrat primul caz care a dus la o epidemie ce s-a răspândit în ţările vecine Liberia şi Sierra Leone, transmit AFP, EFE şi Reuters.
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
OMS: Pandemia de gripă A a luat sfârşit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi încheierea pandemiei de gripă A (H1N1), informează EFE.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.