Cele mai citite
 


Mehedinţi: Aprovizionare cu medicamente contra virusului A/H1N1
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a aprovizionat Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde vor fi internate toate persoanele infestate cu virusul A/H1N1, cu un număr de 5.000 pastile de Tamiflu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct, Marinică Stoian.
Potrivit sursei citate, primele cinci cazuri apărute în judeţul Mehedinţi au necesitat transportul şi tratarea acestora împotriva gripei noi la Spitalul de boli contagioase din Craiova, fapt care a generat cheltuieli foarte mari din partea autorităţilor medicale locale şi a membrilor familiilor afectate.

'Avem acum posibilitatea să tratăm şi la domiciliu bolnavii care au forme uşoare ale acestei boli. De aceea am considerat util să achiziţionăm medicamentul respectiv', a precizat Stoian.

În judeţul Mehedinţi, în perioada iulie - noiembrie 2009, au fost înregistrate 17 cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, din care doar 9 au fost confirmate de rezultatele analizelor de laborator.

La această dată, sub tratament se află doi adulţi şi trei copii, ultimii izolaţi la domiciliu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Medicamente pentru tratarea virusului A/H1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a repartizat Spitalului de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin medicamente necesare tratării persoanelor care vor fi depistate că au fost infestate cu virusul A/H1N1, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Măsuri de prevenire a contaminării cu virusul A/H1N1 În unităţile spitaliceşti din judeţul Mehedinţi au fost luate măsuri corespunzătoare de prevenire a extinderii virusului gripei A/H1N1 în cazul în care acesta va apărea la un bolnav, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Mehedinţi: Un nou caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 În judeţul Mehedinţi, a fost confirmat cel de-al cincisprezecelea caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP), Marinică Stoian.
Mehedinţi: Trei cazuri de gripă nouă, confirmate Trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.
Mehedinţi: Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, la frontieră Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a arondat o echipă de medici la punctul de trecere a frontierei (PTF) Porţile de Fier I pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, medicul Gabi Boancă.
Mehedinţi: Al 26-lea caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Un nou caz de îmbolnăvire cu gripă nouă a fost înregistrat miercuri în judeţul Mehedinţi, ridicând la 26 numărul persoanelor infectate cu virusul A/H1N1.