Cele mai citite
 


Hunedoara: Greva foamei la spitalul din Haţeg s-a încheiat
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 18 angajaţi ai Serviciului de Urgenţă de la Spitalul Haţeg au încheiat, luni seara, greva foamei, la capătul a peste zece ore de negocieri cu administraţia şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
La o mare parte din discuţii a luat parte şi prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, în încercarea de a dezamorsa conflictul apărut între asistenţii medicali şi conducerea unităţii sanitare.

'A fost stabilit un plan de măsuri pentru reducerea cheltuielilor. De asemenea, s-a stabilit că activitatea spitalului va fi controlată de o comisie formată din reprezentanţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ai Ministerului Sănătăţii' - a declarat, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Haţeg, Alexandru Bulacu.

El a arătat că a fost stabilit un program prin care angajaţii de la Urgenţă - asistenţi medicali, brancardieri şi infirmiere - îşi vor putea recupera sumele de bani pe care nu le-au primit în acest an şi care totalizează peste 108.000 lei.

Cei 18 protestatari de la spitalul din Haţeg s-au mai aflat în greva foamei în urmă cu o săptămână. Conflictul a fost dezamorsat luni, 2 noiembrie, de prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, care a negociat cu greviştii foamei şi a încheiat un protocol cu aceştia. Protestul a fost suspendat timp de şapte zile, în speranţa identificării unor soluţii pentru plata restanţelor băneşti.

În paralel, o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al prefectului, DSP Hunedoara şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a început o serie de verificări la spitalul din Haţeg pe linia managementului instituţiei sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Angajaţii de la urgenţa Spitalului Haţeg au reluat greva foamei Cei 18 asistenţi medicali şi brancardieri de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Haţeg au reluat, luni, greva foamei, protestatarii solicitând plata sporurilor salariale şi a orelor suplimentare pe mai multe luni, valoarea sumelor restante fiind evaluată la peste 108.000 de lei.
Hunedoara: Comisie de control la spitalul din Haţeg Prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor, a dispus un control complex la spitalul din Haţeg, după ce 18 angajaţi ai Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) s-au aflat, luni, în greva foamei pentru că nu şi-au primit toate drepturile băneşti.
Hunedoara: Greva foamei la Urgenţa Spitalului Haţeg Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Serviciul de Urgenţă al Spitalului orăşenesc Haţeg au intrat, luni, în greva foamei, cei 18 protestatari solicitând plata mai multor sporuri şi tichetele de masă pe acest an.
Hunedoara: Protest suspendat la Urgenţa Spitalului Haţeg Greviştii foamei de la Spitalul Haţeg au suspendat, temporar, acţiunea de protest, în urma discuţiilor purtate, luni seara, cu prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Gligor.
Hunedoara: Greviştii foamei de la spitalul Haţeg, chemaţi în judecată Conducerea Spitalului Haţeg i-a dat în judecată pe cei 18 grevişti ai foamei care lucrează în secţia de Urgenţă a unităţii sanitare, după ce aceştia au protestat, luni, solicitând plata unor sporuri salariale.
Hunedoara: Asistenţii de la Urgenţa Spitalului Haţeg intră în greva foamei Asistenţii medicali, infirmierele şi brancardierii de la Servicul de Urgenţă al Spitalului din oraşul Haţeg vor intra, luni, în greva foamei, deoarece administraţia unităţii sanitare nu a plătit angajaţilor mai multe sporuri şi tichetele de masă, valoarea totală a drepturilor băneşti restante depăşind...