Cele mai citite
 


Zentiva: Profit net de 3,2 milioane lei, de şapte ori mai mic la nouă luni
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania farmaceutică Zentiva SA Bucureşti a raportat un profit net de 3,219 milioane lei, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2009, în scădere de peste şapte ori faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Cifra de afaceri netă s-a ridicat la 131,426 milioane lei, în scădere cu 16,2 la sută faţă de perioada ianuarie-septembrie 2008.

Potrivit BVB, veniturile totale ale societăţii au totalizat 149,537 milioane lei (minus 11,3 la sută), iar cheltuielile au fost de 144,541 milioane lei (plus 3,66 la sută).

La 30 septembrie 2009, Zentiva înregistra datorii totale în valoare de 33,057 milioane lei, în timp ce creanţele pe care trebuia să le recupereze societatea erau de 3,6 ori mai mari, totalizând 120,649 milioane lei.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Zentiva SA, Dan Ivan, a anunţat luni după publicarea rezultatelor companiei pe bursă că datele se referă strict la vânzările Zentiva SA şi nu reflectă întreaga activitate a companiei Zentiva în România.

'Raportul remis astăzi (n.r. luni) BVB şi CNVM cuprinde strict vânzările Zentiva SA şi nu reflectă întreaga activitate a companiei Zentiva în România, nefiind luate în considerare vânzările din?importuri ale produselor fabricate la celelalte facilităţi de producţie Zentiva', a spus Ivan.

Aceste a precizat că rezultatul înregistrat pe primele 9 luni ale anului 2009 a fost puternic influenţat de contextul actual al pieţei farmaceutice şi de cel macro-economic.?'Scăderea puterii de cumpărare şi implicit a consumului de medicamente sunt reflectate în scăderea cu 17 la sută a pieţei medicamentelor care se eliberează fără prescriptie (OTC) şi în evoluţia mult sub aşteptări a pieţei de medicamente generice.?În plus, schimbarea structurii pieţei prin reglementările multiple aplicate în acest an, cumulat cu o creştere fără precedent a arieratelor din sistemul de sănătate, au fost factori care au influenţat exerciţiul financiar.?Nu în ultimul rând, am înregistrat o creştere a costurilor de producţie datorată scumpirii materiilor prime şi diferenţelor de curs valuta r care s-au accentuat în ultimele luni', a mai adăugat preşedintele CA Zentiva.

Zentiva este o companie farmaceutică internaţională care se concentrează asupra dezvoltării, producerii şi comercializării de produse farmaceutice generice moderne de marcă. Grupul Zentiva deţine unităţi de producţie în Cehia, Slovacia, România şi Turcia.

Acţionarii majoritari ai Zentiva SA?sunt Venoma Holdings Limited Nicosia (50,98 la sută), alţi acţionari - 25,090 la sută şi Zentiva NV Amsterdam - 23,92 la sută.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Zentiva, profit de aproape 20 de ori mai mare la nouă luni Bucureşti, 15 nov /Agerpres/ - Producătorul de farmaceutice Zentiva a realizat un profit net de 57,44 milioane lei pe primele nouă luni ale anului, de circa 20 de ori mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, când profitul a ajuns la 3,21 milioane lei.
Zentiva: profit de 21,24 milioane de lei şi afaceri de peste 139 milioane lei după primul semestru Compania farmaceutică Zentiva a încheiat primul semestru din acest an cu un profit net de 21,240 milioane de lei, în scădere faţă de rezultatul raportat în perioada similară a anului trecut, de 30,508 milioane de lei, potrivit informaţiilor financiare ale companiei remise, marţi, Bursei de Valori Bucureşti...
Zentiva: profit de 4,72 milioane euro după primul semestru Compania farmaceutică Zentiva a încheiat primul semestru din acest an cu un profit net de 4,72 milioane de euro (21,240 milioane de lei, la un curs de 4,5 lei = 1 euro), în scădere faţă de rezultatul raportat în perioada similară a anului trecut, de 30,508 milioane de lei, potrivit informaţiilor financiare...
Acţionarii Zentiva au aprobat distribuirea unui dividend brut de 8,12 bani/acţiune Acţionarii Zentiva au aprobat, în Adunarea Generală de joi, repartizarea întregului profit net obţinut anul trecut, de 33,857 milioane lei, pentru acordarea de dividende, valoarea dividendului brut fiind stabilită la 8,12 bani/acţiune, conform unui raport remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.
Biofarm a devenit cea mai profitabilă companie farma de pe bursă Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO), controlat de SIF-uri, a reusit sa înregistreze profit si în ultimele trei luni ale anului trecut, de 756.000 de lei (cca 174.200 euro la cursul zilei, n.n.), după ce afacerile companiei şi-au majorat ritmul de creştere la 16,4% în aceeaşi perioadă...
Zentiva vrea să exporte jumătate din producţie până în 2017 Cel mai mare producător de medicamente din România, Zentiva, fosta Sicomed sau Uzina de Medicamente Bucureşti, ar fi rămas la nivelul unei societăţi pe acţiuni care s-ar fi descurcat cu greu chiar şi pe piaţa locală, dacă nu ar fi fost preluat de compania Zentiva din Cehia şi apoi de gigantul francez...