Cele mai citite
 


China accelerează programul de vaccinare împotriva gripei A(H1N1)
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare chineze au anunţat marţi că au intensificat campania de vaccinare împotriva gripei A(H1N1), iar numărul cazurilor mortale s-a dublat în câteva zile, ajungând la 30, transmite AFP.
'Constatăm o creştere alarmantă a numărului de persoane contaminate. Nu doar asistăm la o epidemie explozivă, dar aceasta se extinde la regiuni care nu fuseseră afectate până în prezent', a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Mao Qunan.

Cifrele oficiale indicau luni 30 de cazuri mortale /faţă de 16 vineri/, 59.748 de bolnavi, dintre care peste 240 în stare gravă, cu 5.000 de cazuri în plus în trei zile.

Conform purtătorului de cuvânt, ministerul a ordonat creşterea producţiei de vaccinuri şi a numărului de imunizări, mai ales în şcoli şi pentru grupurile cu risc.

Luni, 8,7 milioane de chinezi au fost vaccinaţi, iar marile centre urbane au anunţat că vor să accelereze procedurile pentru imunizarea marelui public.

Obiectivul autorităţilor este să vaccineze până la 65 milioane de locuitori înainte de sfârşitul anului. O sută de milioane de doze vor fi produse în primul trimestru din 2010, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.