Cele mai citite
 


Arad: A doua şcoală închisă în municipiul Arad, din cauza gripei noi
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Arad şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad au decis suspendarea cursurilor pentru şapte zile la încă o şcoală din municipiul Arad, din cauza elevilor care s-au îmbolnăvit de gripă nouă.
'După ce cursurile au fost suspendate, începând de vinerea trecută, la Colegiul Naţional 'Moise Nicoară' din municipiul Arad, de marţi au fost suspendate cursurile, tot pentru şapte zile, la Şcoala Generală nr. 18 din municipiul Arad', a declarat dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct al DSP Arad.

În ceea ce priveşte situaţia persoanelor la care s-a confirmat îmbolnăvirea cu virusul AH1N1, dr. Dana Negru precizează că, în judeţul Arad, numărul acestora este de 39, fiind confirmate 36 de cazuri în municipiul reşedinţă de judeţ, respectiv câte un caz în localităţile Curtici, Măderat şi Sânleani, formele de boală fiind uşoare şi medii.

'Totalul focarelor aflate în evoluţie este de şase, cele mai mari fiind în municipiul reşedinţă de judeţ, cu 10 bolnavi, respectiv 25 de cazuri, între cazurile confirmate aflându-se şi un asistent medical al UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Au intrat în carantină două familii, până pe 12 noiembrie', a precizat dr. Dana Negru adăugând că, din primul focar de 10 cazuri, opt au fost declarate vindecate.

'În cursul zilei de marţi au fost transmise la Institutul Cantacuzino Bucureşti un număr de 18 probe, pentru alte 40 de probe care au fost transmise la finalul săptămânii trecute, aşteptându-se rezultatele', a mai spus dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct al DSP Arad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Pacienţi cu gripă nouă izolaţi la domiciliu cu ajutorul Poliţiei Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, pentru a-i determina pe unii dintre pacienţii cu gripă nouă să rămână izolaţi la domiciliu..
Arad: Alte 17 cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad Alte 17 cazuri de gripă nouă au fost confirmate, joi, în localităţile arădene după efectuarea analizelor de către Institutul,, Cantacuzino'' din Bucureşti, numărul persoanelor îmbolnăvite cu virusul AH1N1 ajungând, astfel, la 26 în judeţ.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Dolj: Cursurile mai multor clase de liceu şi ale unei grupe de studenţi, suspendate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a decis, miercuri, din cauza gripei noi, suspendarea, pentru şapte zile, cursurilor a două clase ale liceului 'Dimitrie Filişanu' din Filiaşi, a cursurilor unei clase de la Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' şi a activităţii unei grupe de studenţi din anul II de...
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Arad: A treia şcoală închisă din cauza gripei noi Liceul german 'Adam Muller Guttenbrunn' din municipiul Arad şi-a suspendat cursurile, miercuri, pentru o perioadă de 7 zile, din cauza gripei noi.