Cele mai citite
 


Tulcea: Vaccinuri contra gripei sezoniere, distribuite medicilor de familie
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început distribuţia celor 15.000 de doze de vaccin antigripal achiziţionate la sfârşitul săptămânii trecute.
'Am achiziţionat 15.000 de doze de vaccin de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi începem distribuţia acestora medicilor de familie. Vor fi vaccinaţi în primă fază bătrânii cu vârsta de peste 65 de ani', a declarat directoarea ASP, Laura Militaru.

Ea a mai spus că vaccinul pandemic este aşteptat în judeţ la sfârşitul acestei luni.

'Încă nu ştim câte doze de vaccin pandemic vom primi, dar vor fi vaccinaţi toţi copiii', a menţionat directoarea ASP, Laura Militaru.

Potrivit sursei, campania de vaccinare contra gripei sezoniere ar fi trebuit să înceapă de la sfârşitul lunii trecute, însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauză că licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii pentru achiziţionarea dozelor de imunizare a fost contestată. Pentru a nu întârzia campania de vaccinare, ministerul a recomandat autorităţilor de sănătate publică din ţară să organizeze licitaţii pentru achiziţionarea dozelor de vaccin necesare.

În judeţul Tulcea, de la începutul acestei luni s-au înregistrat două cazuri de gripă nouă, starea persoanelor respective fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, nicio persoană care s-a îmbolnăvit de gripă sezonieră nu a prezentat probleme deosebite pentru a fi internată în spital.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: Suplimentare de doze de vaccin pentru gripa sezonieră Tulcea, 17 nov /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea va primi săptămâna viitoare din partea Ministerului Sănătăţii încă 10.000 de doze de vaccin pentru gripa sezonieră.
Ministerul Sănătăţii: Institutul Cantacuzino finalizează joi procesul de înfiolare pentru al doilea lot de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii informează că Institutul Cantacuzino finalizează joi procesul de înfiolare pentru cel de-al doilea lot de vaccin antigripal, iar în următoarele trei zile lotul va trece prin procesul de etichetare şi ambalare secundară.