Cele mai citite
 


Hunedoara: Primul caz confirmat de gripă nouă, în judeţ
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 55 de ani, din satul hunedorean Peşteana, lângă Haţeg, a fost diagnosticată cu gripă nouă, în urma testelor efectuate pentru depistarea virusului A/H1N1, bolnava fiind internată, în urmă cu patru zile, în secţia de boli infecţioase a Spitalului municipal din Hunedoara.
Femeia a fost internată în spital împreună cu nepotul său, în vârstă de zece ani, după ce amândoi s-au simţit rău, săptămâna trecută. Măsura a fost luată după ce bolnavii se întâlniseră cu o rudă venită din Italia.

'Cazul de gripă nouă a fost confirmat luni seara, la femeia de 55 de ani. Atât bolnava, cât şi nepotul acesteia se află sub tratament cu Tamiflu şi vor rămâne în spital, chiar dacă în cazul copilului diagnosticul de gripă nouă nu a fost confirmat', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

DSP Hunedoara a început o anchetă epidemiologică în acest caz, medicii urmând să recolteze probe şi de la bărbatul cu care bolnavii au venit în contact.

Un alt bărbat, de 60 de ani, din municipiul Hunedoara, care s-a întors din Statele Unite ale Americii, este suspect că s-ar fi infectat cu virusul gripei noi. Bolnavul a fost izolat la domiciliu, până când vor fi primite rezultatele analizelor pentru depistarea virusului A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Primul caz de gripă nouă în judeţ Un bărbat de 49 de ani este internat în secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal din Hunedoara, după ce a fost diagnosticat ca suferind de gripă nouă (A/H1N1), starea pacientului fiind bună.
Satu Mare: Primul caz de gripă A/H1N1 Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a anunţat marţi existenţa primului caz de gripă nouă din judeţ.
Hunedoara: Un nou deces din cauza gripei noi Deva, 8 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 51 de ani, din Petroşani, diagnosticat cu gripă nouă, a murit din cauza bolii în Spitalul de Urgenţă din localitate, după ce a fost nevoie să fie intubat în secţia de reanimare a unităţii sanitare.
Hunedoara: Primele două cazuri suspecte de gripă nouă Un băiat de zece ani şi bunica sa, în vârstă de 55 de ani, din satul hunedorean Peşteana, în apropiere de Haţeg, au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului municipal din Hunedoara, fiind suspecţi de gripă nouă.
Bihor: Primul caz de gripă nouă Un prim caz de gripă nouă a apărut în judeţul Bihor, la o tânără de 22 de ani care a călătorit recent în Egipt.
Alba: Primul caz de gripă nouă, în afara municipiului Alba Iulia Primul caz de gripă nouă în afara municipiului reşedinţă de judeţ a fost confirmat vineri în Alba la un elev al Colegiului 'Lucian Blaga' din Sebeş, alte două îmbolnăviri fiind înregistrate la doi adulţi din Alba Iulia.