Cele mai citite
 


Starea actorului Gheorghe Dinică este critică
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Starea actorului Gheorghe Dinică este extrem de gravă, potrivit unui buletin medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca.
Gheorghe Dinică a fost operat luni seară, având diagonosticul de colecistită acută fără pietre, şoc septic, la care se adaugă disfuncţie multiplă de organe cu insuficienţă respiratorie acută - suport ventilator (bronhopneumonie, pneumonie bazală stânga); insuficienţă cardiocirculatorie - suport inotrop şi vasopresor; fibrilaţie atrială paroxistică; insuficienţă renală cronică acutizată - anurie - hemodiafiltrare continuă; disfuncţie digestivă; disfuncţie hepatică - sindrom de colestază. Intervenţia chirurgicală s-a efectuat de urgenţă, sub anestezie generală (intubaţie oro-traheală), precizează buletinul medical al Spitalului Floreasca.

S-au efectuat: celecistectomie laparoscopică, lavaj, drenaj. Echipa operatorie formată din prof. dr. Mircea Beuran - chirurg şi conf. dr. Ioana Grintescu - anestezist. Postoperator evoluţia s-a menţinut extrem de gravă, necesitând măsuri de terapie intensivă în vederea corectării parametrilor funcţiilor vitale. Cu toate eforturile depuse, starea pacientului se menţine extrem de critică, precizează buletinul medical. Prognosticul rezervat pe termen scurt.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Actorul Gheorghe Dinică a murit Actorul Gheorghe Dinică a murit, marţi, la Spitalul Floreasca din Capitală, în jurul orei 13,00, în urma unui stop cardiac, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.
Serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică primesc finanţare de aproximativ 1,5 milioane franci elveţieni Două proiecte menite să îmbunătăţească prin programe de formare calitatea serviciilor de urgenţă la nivel de prespital şi spital, precum şi calitatea serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică, primesc o finanţare în valoare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni prin intermediul unui...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Timiş: Plămân artificial folosit în tratarea insuficienţei respiratorii, în premieră în România La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a înregistrat o nouă premieră pentru România, prin utilizarea unui 'plămân artificial' la un pacient cu insuficienţă respiratorie severă.
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Colectiv/ Spitalul de Urgenţă Floreasca: Trei răniţi - în continuare cu stare generală extrem de gravă Trei răniţi în clubul Colectiv se află în continuare internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, toţi fiind critici, cu stare generală extrem de gravă.