Cele mai citite
 


Tulcea: Lipsă acută de specialişti la Spitalul Judeţean
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea are nevoie de dublarea numărului de medici angajaţi pentru a răspunde cât mai eficient cerinţelor populaţiei.
'Stăm din ce în ce mai rău în ceea ce priveşte acoperirea cu medici a specialiştilor existând în prezent secţii ca oncologie, terapie intensivă, ORL şi oftalmologie, cu doar unu sau doi medici', a declarat directorul SJU, Ion Popescu.

El s-a arătat nemulţumit şi din cauză că circa 50% din angajaţi sunt fie pensionari, fie pensionabili.

'Este foarte greu să acoperi o specialitate în condiţiile în care sunt foarte multe solicitări, iar persoanele tinere nu vin în spitalul nostru să se angajeze', a menţionat directorul Popescu.

Potrivit sursei, numărul medicilor angajaţi care lucrează efectiv este de 93, o dublare a numărului acestora putând acoperi cerinţele populaţiei.

SJU se confruntă cu lipsa personalului medical, în ciuda numeroaselor anunţuri făcute publice în revistele de profil şi a condiţiilor avantajoase - SJU oferindu-le şi locuinţă de serviciu - puţini medici onorând oferta unităţii spitaliceşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Tulcea: Consiliul Judeţean va plăti chiriile apartamentelor specialiştilor din Spitalul Judeţean Specialiştii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea care nu au o locuinţă în judeţ vor primi lunar câte 1.000 de lei pentru plata chiriei, potrivit unui amendament adus vineri, în timpul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ), la hotărârea privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli...
Satu Mare: Deficit de medici specialişti la toate spitalele din judeţ Conducerile spitalelor din judeţul Satu Mare s-au plâns vineri prefectului Eugeniu Avram de lipsă de cadre specializate, medicii fiind obligaţi să facă ture suplimentare şi nu pot să îşi ia concediile cuvenite.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
„Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină” Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a organizat vineri, 6 noiembrie, la sediul instituției, o conferință de presă dedicată închiderii proiectului „Program de stagii de practică în terapie intensivă și consiliere profesională pentru studenți la medicină”- proiect POSDRU/189/2.1/G/155733. Proiectul...
Hunedoara: O nouă secţie de ORL a fost inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva O nouă secţie ORL a fost inaugurată, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, spaţiul fiind modernizat şi dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 200.000 de lei, fondurile provenind din bugetul propriu al instituţiei medicale.