Cele mai citite
 


Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.
Potrivit şefului Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, virusul a mai fost depistat la o elevă de 18 ani de la Şcoala Specială 'Sfânta Anna' şi la un elev de 14 ani de la Liceul Teoretic 'Marton Aron', ambele din Miercurea Ciuc.

Dr. Cornelia Miron a precizat că nu s-a efectuat, deocamdată, ancheta epidemiologică şi nu se ştie exact de unde au luat cei doi elevi boala. Cel mai probabil ei au participat la Balul Bobocilor, unde au fost prezente alte două eleve infectate cu A/H1N1.

Clasele în care învaţă cei doi au fost închise şi dezinfectate, iar colegii sunt izolaţi la domiciliu pentru şapte zile. Bolnavii se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Miercurea Ciuc, starea lor fiind bună.

Noile cazuri se alătură celorlalte patru depistate în municipiu, în ultimele zile. Cinci dintre îmbolnăviri s-au înregistrat la elevi de la patru şcoli din Miercurea Ciuc, iar al şaselea la o angajată a Centrului Cultural Judeţean Harghita.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Harghita: Încă două eleve, bolnave de gripă nouă Două noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 au fost depistate, luni, în judeţul Harghita, numărul cazurilor ajungând la 23.
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.
Vaslui: Încă cinci cazuri de gripă A/H1N1 confirmate în judeţ Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi, încă cinci cazuri de gripă nouă la pacienţi din judeţul Vaslui.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...