Cele mai citite
 


Gorghiu (PNL) promovează o campanie de informare privind fibroza chistică
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL Alina Gorghiu a demarat marţi o campanie de informare privind riscurile fibrozei chistice, în condiţiile în care unul din 2.500 de copii români este afectat de această boală.
'Am ales să facem evenimentul astăzi, pe holurile Parlamentului, pentru că între 9 şi 15 noiembrie este marcată săptămâna fibrozei chistice. În România, unul din 2.500 de copii este afectat de această boală', a declarat marţi Alina Gorghiu.

Liberala a precizat că a luat cunoştinţă despre această boală când a întâlnit-o pe Georgiana Niţu, preşedintele Asociaţiei bolnavilor de fibroză chistică. Gorghiu a declarat că, spre deosebire de Europa, în România, speranţa de viaţă a celor diagnosticaţi este de 10 ani, în timp ce în comunitatea europeană, speranţa de viaţă este de 40-50 de ani.

'Diagnosticul este de multe ori pus greşit sau nu sunt diagnosticaţi aceşti pacienţi. (...) Ne dorim ca fiecare parlamentar să meargă în colegiul lui şi să îi informeze pe locuitori că există boala, se poate lupta împotriva ei şi că la primele semne trebuie să meargă cu copilul la spital', a mai spus Gorghiu.

La rândul său, Georgiana Niţu, preşedintele Asociaţiei bolnavilor de fibroză chistică, a declarat că, deşi este o boală frecventă, fibroza chistică este foarte puţin cunoscută în România.

'În România, au fost diagnosticaţi până în prezent circa 350 de pacienţi, dintre care aproximativ 50 au ajuns la vârsta de adult. Boala nu are un tratament care să vindece, ci are un tratament de ameliorare a simptomelor. Aşteptăm de la parlamentari puţină atenţie. (...) Dorim să facem atent şi Ministerul Sănătăţii pentru că pacienţii se confruntă cu o mulţime de probleme', a mai spus Georgiana Niţu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
"Respiră sănătate", campanie de informare despre cancerul pulmonar - Fii activ! Renunţă la fumat! Hrăneşte-te sănătos! În România, cancerul pulmonar este tipul de cancer care provoacă cele mai multe decese1. Cu toate acestea, multe îmbolnăviri pot fi prevenite, pentru că în cele mai multe cazuri au legatură cu fumatul6
Timiş: HIV Street Art, campanie de informare şi educare pentru prevenirea infectării Centrul Timişoarei s-a transformat, vineri, într-o imensă scenă de transmitere a unor mesaje, mai ales pentru tineri, despre modul în care se pot feri de infectarea cu virusul HIV, dar şi despre recunoaşterea primelor semne ale bolii.
Campanie de informare cu privire la cea mai agresivă formă de cancer - cancerul pulmonar Liga Română de Cancer şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuă şi în 2012 campania de prevenţie, informare şi educare cu privire la cancerul pulmonar, se arată într-un comunicat de presă al Ligii emis joi.
Campanie de informare naţională despre scleroza multiplă Societatea de Scleroză Multiplă, Societatea Neurologilor din România şi COLEGIUL MEDICILOR din România au lansat miercuri campania naţională de informare şi susţinere a drepturilor PACIENŢILOR 'Împreună învingem Scleroza Multiplă', care îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra urmărilor devastatoare...
Campanie de informare asupra problematicii HIV/SIDA în România Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB), cu sprijinul Sensiblu, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Asociaţiei Române Anti-SIDA (ARAS) şi patinoarului Drumul Taberei, va organiza de 'Ziua mondială de luptă anti-SIDA', în data de 1 decembrie 2009, o campanie de informare...
Campanie de informare privind necesitatea interzicerii fumatului în spaţiile publice, lansată la MS O campanie naţională de informare privind necesitatea interzicerii fumatului în spaţiile publice a fost lansată marţi de Asociaţia Tinerii Uniţi, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii (MS).