Cele mai citite
 


Iaşi: Cursuri suspendate din cauza noii gripe
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte zece persoane, printre care doi elevi şi doi studenţi, au fost diagnosticate cu virusul gripal A/H1N1 de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Marius Voicescu, a precizat că au fost suspendate cursurile la una dintre clasele a IX-a de la Liceul Miron Costin din Iaşi, după ce un elev a fost diagnosticat cu noul virus gripal. Pe lângă suspendarea cursurilor la clasa respectivă pentru 7 zile, începând de marţi se va efectua triajul epidemiologic al elevilor.

De asemenea, la Liceul Mihai Eminescu, susţine Voicescu, a fost confirmat încă un caz de infectare cu virusul A/H1N1, la un elev din clasa a VI-a, motiv pentru care au fost suspendate cursurile timp de 7 zile.

Alţi doi studenţi, unul de la Universitatea Tehnică 'Gh. Asachi' Iaşi şi un altul de la Universitatea de Medicină din Iaşi, au fost confirmaţi la rândul lor cu noul virus gripal.

Potrivit sursei citate, au mai fost confirmate şase cazuri la persoane din Iaşi, fără context epidemiologic dovedit.

În ceea ce priveşte cele două femei internate duminică la Spitalul de Pneumologie din Iaşi, pentru care a fost necesară intervenţia unei echipe formate din specialişti pneumologi, infecţionişti şi în terapie intensivă, starea lor s-a ameliorat. Cu toate acestea, femeia din Rădăuţi este în continuare intubată.

După aceste ultime confirmări, la Iaşi s-au înregistrat 131 cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, din care 109 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar restul de 22 sunt confirmate clinic, întrucât sunt contacţi de grad zero.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Vaccinul A/H1N1, privit cu scepticism Autorităţile sanitare ieşene recunosc că s-au efectuat puţine vaccinări împotriva virusului pandemic A/H1N1 în rândul elevilor de liceu, studenţilor, personalului sanitar, precum şi al personalului din armată şi din MAI, deşi zilnic sunt confirmate noi cazuri.