Cele mai citite
 


Mureş: Studentă din Austria, diagnosticată cu gripă nouă
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O studentă din Târgu Mureş, care învaţă în Austria, a fost confirmată ca fiind bolnavă de gripă nouă, a declarat, marţi, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş, responsabil cu problematica?cazurilor de gripă A/H1N1.
'Aseară s-a primit o confirmare la un nou caz de A/H1N1 la Târgu Mureş, o studentă din Austria. Este izolată la domiciliu şi se află sub tratament. Este studentă în Austria, a venit acasă şi s-a prezentat singură la Clinica de Boli Infecţioase. A avut toată simptomatologia, motiv pentru care s-a prezentat la medic. În cursul zilei de marţi vom primi lista cu persoanele care au mai fost în acel autocar cu care studenta s-a întors acasă', a arătat Fărcaş.

Dr. Ovidiu Fărcaş a mai spus că cele şase probe recoltate de la elevii Colegiului 'Transilvania' din Târgu Mureş - după ce aceştia au intrat în contact cu un profesor bolnav de gripă nouă - au fost negative motiv pentru care activitatea şcolară s-a reluat.

În privinţa celor trei cazuri din Târgu Mureş şi a celor două din Sighişoara, reprezentantul DSP Mureş a arătat că evoluţia este favorabilă, nu ridică nicio problemă şi majoritatea pacienţilor primesc tratament la domiciliu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Încă două cazuri de gripă nouă la Sighişoara Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş, responsabil cu problema cazurilor de gripă A/H1N1, a declarat, luni, că Institutul Cantacuzino a confirmat două noi cazuri de gripă nouă la Sighişoara.
Mureş: Testele pentru gripa nouă din farmacii nu sunt 'metodă oficială' Testele pentru depistarea infecţiei cu virusul A/H1N1 care au apărut în farmaciile din Târgu Mureş nu sunt considerate a fi o metodă oficială pentru confirmarea îmbolnăvirii, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu...
Patru clase din Târgu Mureş şi Sighişoara, închise din cauza gripei noi ? Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au decis închiderea a patru săli de clasă din Târgu Mureş şi Sighişoara, după ce au fost semnalate îmbolnăviri ale unor elevi de gripă nouă.
Mureş: Opt decese din cauza gripei noi Târgu Mureş, 13 ian /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă, că în judeţ s-a semnalat un nou deces la o persoană infectată cu virusul AH1N1 şi că numărul total al victimelor gripei noi se ridică la opt...
Mureş: Peste 10.000 de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1 în ultima săptămână Târgu Mureş, 13 ian /Agerpres/ - Peste 10.000 de persoane s-au vaccinat în judeţul Mureş în ultima săptămână cu vaccinul împotriva gripei pandemice A/H1N1, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş.
Dâmboviţa: Al doilea caz de gripă A/H1N1, confirmat în judeţ Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat, marţi, în judeţul Dâmboviţa, la un elev de 14 ani din comuna Niculeşti, iar colegii de clasă ai acestuia au fost izolaţi la domiciliu pentru şapte zile.