Cele mai citite
 


GSK donează 50 milioane de vaccinuri împotriva gripei H1N1 pentru ţările sărace
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat marţi că va dona 50 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru programe de imunizare în unele din ţările cele mai sărace din lume, transmite AFP.
GSK lucrează cu OMS şi cu autorităţile sanitare pentru ca livrările în aceste ţări să înceapă până la sfârşitul lunii noiembrie, se precizează într-un comunicat difuzat la Londra.

Donaţia a fost salutată de directorul general al OMS, Margaret Chan, care a apreciat acest 'gest de solidaritate adevărată cu cei care, altfel, nu ar putea avea acces la vaccin'.

Pe lângă această donaţie, ţările sărace vor putea achiziţiona vaccinul produs de GSK la un preţ redus, a indicat compania. Aceasta se află în discuţii cu OMS şi pentru o donaţie de medicamente antivirale Relenza.

Potrivit celui mai recent bilanţ al organizaţiei mondiale, gripa H1N1 a provocat cel puţin 6.071 de decese în 199 de state şi teritorii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
GSK a vândut vaccinuri de aproape 1 miliard de euro împotriva gripei noi Londra, 15 ian /Agerpres/ - Laboratorul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline a estimat vineri la 835 milioane de lire sterline /938 milioane de euro/ vânzările sale de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1 în cursul ultimului trimestru din 2009, transmite AFP, citând un comunicat difuzat de GSK.
Gripa H1N1 în Republica Cehă: 100 de morţi Două persoane atinse de gripa H1N1 au decedat în această săptămână în Republica Cehă, ceea ce sporeşte bilanţul la 100 de morţi, a anunţat marţi Laboratorul naţional de referinţă pentru această maladie, informează AFP.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.
Gestionarea gripei H1N1 a creat o problemă de credibilitate OMS Apariţia gripei H1N1 a declanşat în aprilie 2009 spectrul unei pandemii ucigaşe la scară planetară, însă un an mai târziu, criticii acuză dramatizarea considerată excesivă a pericolului şi miliardele cheltuite pentru achiziţionarea de medicamente şi vaccinuri, notează AFP într-un comentariu difuzat miercuri...