Cele mai citite
 


Peste 350 de copii săraci, beneficiari ai serviciilor noului centru Salvaţi Copiii
miercuri, 11 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 350 de copii săraci şi familiile lor vor beneficia în anul 2009 - 2010 de serviciile celui mai nou centru 'Salvaţi Copiii', inaugurat, marţi, în incinta Şcolii nr. 26 din Bucureşti.
Centrul educaţional este al 18-lea de acest gen şi a fost deschis graţie fondurilor obţinute în cadrul ediţiei 2008 a Festivalului Brazilor de Crăciun.

Aflat în incinta Şcolii nr. 26 din Bucureşti, noul centru are ca principal obiectiv reintegrarea şcolară şi socială a copiilor exploataţi prin muncă, precum şi prevenirea abandonului şcolar.

Programele noului centru inaugurat de organizaţia Salvaţi Copiii vizează reintegrarea şcolară şi socială a acestora, dar şi a altor copii din comunităţile defavorizate din Bucureşti.

Centrul, situat în zona Lizeanu - Moşilor, îşi propune să ajute copiii provenind din familii foarte sărace, cu probleme sociale extrem de grave, care au abandonat şcoala pentru a presta diverse munci în schimbul unor sume derizorii.

Unii dintre copii nu au fost înscrişi niciodată la şcoală sau nu au acte de identitate, din această cauză familiile lor fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile care le sunt asigurate, precum venitul minim garantat sau înscrierea la un medic de familie.

'Sprijinul acordat de toţi susţinătorii Festivalului Brazilor de Crăciun a contribuit foarte mult la dezvoltarea proiectelor sociale şi educaţionale pentru copiii defavorizaţi din întreaga ţară. Prin inaugurarea acestui nou centru în Bucureşti ne dorim să ajutăm cât mai mulţi copii defavorizaţi să se dezvolte armonios, oferindu-le şansa de a studia ca orice alt copil de vârsta lor. Programul se adresează în special copiilor din comunităţi foarte sărace, care nu îşi pot permite să acopere cheltuielile legate de frecventarea şcolii. Plănuim ca şi anul viitor, în urma fondurilor strânse la Festivalul Brazilor de Crăciun 2009, să putem inaugura noi centre pentru copiii aflaţi în situaţii dificile', a declarat marţi preşedintele executiv Salvaţi Copiii România, Gab riela Alexandrescu.

La evenimentul de inaugurare a noului amplasament au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale din Bucureşti, ai organizaţiei Salvaţi Copiii, precum şi Otilia Bădescu, campioană europeană la tenis de masă şi voluntar al centrului Salvaţi Copiii.

'Salvaţi Copiii este o organizaţie recunoscută pentru iniţiativele şi programele sale de promovare a drepturilor copiilor, protecţie socială, dar şi pentru eforturile de a trage un semnal de alarmă asupra problemelor cu care se confruntă familiile sărace din România şi efectele pe care situaţia materială precară o are asupra dezvoltării copiilor. Am dorit să devin voluntar pentru a mă implica activ în acţiunile Salvaţi Copiii şi pentru a duce mai departe mesajul acestei instituţii ', a declarat Otilia Bădescu.

Centrul Educaţional din incinta Şcolii nr. 26 din Bucureşti se alătură celor 17 centre deja existente în oraşele Bucureşti, Iaşi, Reşiţa, Timişoara, Târgovişte, Cluj, Craiova, Târgu Mureş, Bistriţa, Focşani, Petrila, Constanţa, Braşov şi Topoloveni, unde Salvaţi Copiii România dezvoltă în prezent programe de reintegrare socială şi şcolară a copiilor exploataţi economic.

Salvaţi Copiii intenţionează să continue aceste programe şi în 2010, dorind ca anul viitor să ajute peste 3.000 de copii şi familiile acestora prin intermediul fondurilor strânse la gala Festivalului Brazilor de Crăciun.

La nivelul Capitalei, au fost identificaţi aproximativ 1.200 de copii şi tineri care trăiesc sau muncesc pe stradă, 48% dintre ei fiind minori. Mai mult, doar un procent de 11% dintre aceştia frecventează şcoala.

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală activă în domeniul promovării drepturilor copilului din 1990. Membră a Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii, organizaţia consideră că toţi copiii, indiferent de rasă, religie sau provenienţa socială, au aceleaşi drepturi, de care trebuie să beneficieze. Salvaţi Copiii este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii aflaţi în familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii străzii, copiii refugiaţi etc., lucrând cu copiii şi familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor.

Festivalul Brazilor de Crăciun este un eveniment de strângere de fonduri organizat anual de Salvaţi Copiii România, care are ca şi centru de interes o licitaţie specială de brăduţi de Crăciun, creaţi exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuţi designeri români. Devenit una dintre atracţiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Crăciun sprijină proiectele derulate de Salvaţi Copiii România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Laszlo Borbely: Târgu Mureş, capitala unei regiuni Mureş-Harghita-Covasna, eventual Bistriţa Năsăud sau Braşov Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, consideră că municipiul Târgu Mureş ar putea fi capitala unei regiuni formate din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, la care să se adauge eventual Bistriţa Năsăud sau Braşov, se arată într-un comunicat dat publicităţii, luni, de biroul de presă al acestuia...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Mureş: Proiect cu finanţare europeană nerambursabilă pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical RSC Consulting, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare Cluj şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, au lansat miercuri, la Târgu Mureş, proiectul 'EMC - Educaţie Medicală Continuă', pentru dezvoltarea resurselor umane din domeniul medical.
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...